VIDEO: TUI støtter lokale matprodusenter på Kreta

oppskrifter mat

TUI Care Foundation og Futouris avslutter nå et felles bærekraftprosjekt som tar sikte på å gjøre Kreta til en mer bærekraftig matdestinasjon. Prosjektet er en del av TUIs strategi for å støtte lokale matprodusenter ved å knytte dem til turistnæringen.

Olivenolje og vin spiller en viktig rolle i Kretas økonomi og er en sentral del av deres kultur og gastronomi. Tradisjonelle dyrkingsmetoder kan imidlertid føre til en rekke utfordringer som forurensning av miljøet, nedbrytning av land og at mindre gårder legges ned.

Les også:  Nordmenn følger ikke servicen: Får motortrøbbel på bilferie

Prosjektet «Kreta – første skritt mot en bærekraftig matdestinasjon» ble startet for tre år siden med et mål om å finne løsninger på disse problemene. Bønder og lokale matprodusenter ble knyttet til lokale interessenter i reiselivsnæringen for å gi besøkende feriegjester tilgang til bærekraftig produserte produkter.

I løpet av prosjektet ble det produsert over 1,5 millioner liter vin og omtrent 119 000 liter olivenolje. Prosjektgruppen gjennomfører nå en studie for å undersøke hvordan disse resultatene kan oppnås også for andre destinasjoner, landbruksprodukter og hotell.

Les også:  Nordic Green Chef: Velfortjent seier til Norge
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.