Holmenkollen får nytt spor i tilløpet

holmenkollen

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF legger nå et nytt FIS godkjent dobbeltspor i tilløpet på Holmenkollen. Sporet har en spormal med integrert kjølesystem og gir mulighet for å veksle mellom isspor og porselenspor.

I dag fungerer sporet slik at man legger en tykk såle av is på kjølerøret i tilløpet, for så å frese ut spor av riktig kvalitet. Prosessen er tidkrevende, samtidig som løsningen er sårbar opp imot vekslende klimatiske forhold som reduserer kvaliteten på sporet.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

– Det har lenge vært et uttalt ønske om nytt spor i tilløpet i Holmenkollen, det vil gi hopperne og arrangørene likere forhold innenfor et arrangement, i tillegg til at vi vil kunne forenkle driften, sier direktør Eli Grimsby i Kultur og idrettsbygg i Oslo KF.

Det nye sporsystemet inneholder ferdige spormaler og integrert kjøling som vil forenkle det driftsmessige i forhold til preparering, samtidig vil det gi langt bedre driftsstabilitet ved ulike klimatiske forhold.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

– Hopperne får nå et topp kvalitetsspor, med mer stabile og likere konkurransevilkår uavhengig av værforhold, avslutter Grimsby.

Arbeidet med det nye sporet er allerede i gang, og har planlagt ferdigstillelse før jul.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.