Marit Bjørgen blir «Landskampen»-programleder

tv2

Skidronningen var med som deltaker i fjor. I år går Marit Bjørgen inn i programlederduoen for TV 2-programmet «Landskampen».

«Landskampen» er programmet hvor norske og svenske idrettshelter kjemper mot hverandre i knalltøffe øvelser. Sammenlagt står det nå 1-1 etter at Norge vant første sesong og Sverige slo tilbake i sesong 2.

Til høsten er det altså klart for den tredje sesongen av programserien. Og her får vi se Marit Bjørgen i programlederrollen – side om side med den svenske skilegenden Gunde Svan, som også var svenskenes representant i fjorårets programlederduo, da sammen med Petter Northug.

– Å få tidenes vinterolympier på laget er noe vi i TV 2 rett og slett føler oss svært beæret over! Men Marit Bjørgen er mer enn en fantastisk idrettsutøver, hun har også egenskaper som gjør at hun vil fungere utmerket i rollen som programleder for «Landskampen». Hun har en personlig varme som gjør at hun skaper trygghet blant menneskene rundt seg, hun er genuint interessert i folk og så har hun veldig mye kunnskap fra sin idrettsbakgrunn, som er midt i blinken med tanke på nettopp «Landskampen». Marit har en spesiell plass i det norske folks hjerter, og til høsten skal seerne få henne hjem i stua. Det gleder vi oss til, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Bjørgen selv er spent, men klar for utfordringen.

– For meg er dette en ny rolle på en ny arena, og i tillegg til at jeg gleder meg stort så kjenner jeg så klart på sommerfugler i magen. Men dét tenker jeg er en god ting, og som gjør at man blir ekstra skjerpet og fokusert. Akkurat som i idretten gjelder det også i denne rollen å være «på» og levere der og da, sier Marit Bjørgen, som jo er godt vant med å være i tv-kameraenes søkelys.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Nå ser hun fram til å komme i gang med opptakene, som skal foregå på Oscarsborg festning i Drøbaksundet i Oslofjorden i sommer.

– Jeg føler at «Landskampen» er et program som passer meg godt, og så føles det jo trygt og godt å vite at jeg får en rutinert programleder som Gunde Svan ved min side, sier Bjørgen.

– Du har vært gjennom en del fighter mot svenske konkurrenter i skisporet. Kommer du til å klare å forholde deg nøytral i «Landskampen»? 

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

– Det må vel vært lov til å ta litt parti, ler programlederdebutanten.

«Landskampen» kan du se på TV 2 i høst.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.