Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik i Portugal

Nærings- og fiskeridepartementet

Sjømathandel, matsikkerhet og brexit var tema da fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møtte Portugals nye havminister Ricardo Serrão Santos.

Nesvik er den første utenlandske ministeren Santos møter etter at han nylig tiltrådte som Portugals nye havminister. Statsrådene møttes i Roma i forbindelse med en FN-konferanse om bærekraftige fiskerier.

– Norge og Portugal er helt på linje når det gjelder synet på at fremtidig økt matproduksjon til en økende verdensbefolkning må komme fra havet. Jeg er også glad for at Portugals nye havminister er tydelig når det gjelder kampen mot ulovlig fiske, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Portugal er det viktigste markedet for norsk torsk. Norge eksporterte sjømat til Portugal for 3,4 milliarder kroner i 2018. Sammenlignet med året før er det en verdiøkning på 7 prosent mens volumet ble redusert med 3 prosent.

– Jeg er svært fornøyd med at Portugal fortsetter å være det viktigste markedet for torsk. Dette er til stor nytte for bidraget fra fiskerisektoren til økonomien i begge land, sier Nesvik.

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

Nesvik hadde også møter med FAOs generaldirektør Qu Dongyu, og FNs generalsekretærs spesialutsending for hav, Peter Thomson i forbindelse med besøket i Roma.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.