– SV satte siste kniv i ryggen på finansiering av omsorgstjenester

mat pleie sykehus

FrPs helsepolitiske talsperson Bård Hoksrud er skuffet over at hverken Ap-regjeringen eller SV har villet videreføre forsøksprosjektet med statlig finansiering av omsorgstjenestene (SiO).

– Det er synd at det bare er FrP som ser verdien av å ikke ha lotto-tilstander i eldreomsorgen her i landet. I går satt SV den siste kniven i ryggen på SiO, det er synd for landets eldre og for kommuneøkonomien til de 11 kommunene som var med i forsøksordningen, sier Hoksrud (FrP).

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

Fremskrittspartiet fikk i 2016 etablert et forsøksprosjekt for statlig finansiert eldreomsorg. Formålet med prosjektet er å gi innbyggerne like gode og trygge pleie- og omsorgstjenester uavhengig av hvor de bor i landet. Til i dag har 12 kommuner vært innom prosjektet, seks av kommunene ble med i forsøket i år (2021).

– FrP er opptatt av at våre eldre skal ha rett på en trygg og verdig alderdom. I en rekke kommuner underfinansieres eldreomsorgen, og statlig finansiering bidrar til at de andre politikerne i kommunen ikke kan bruke omsorg som salderingspost. Gjennom statlig finansiering sikrer vi en lik og høy kvalitet på eldreomsorgen over hele landet, sier Hoksrud.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

– Jeg forstår ikke hvorfor posisjonspartiene er mer opptatt av at staten skal være en seriøs avtalepartner. Det burde vært en selvfølge at når 11 kommuner har fått lovnader fra staten, så følges disse opp, uavhengig av hvem som styrer, sier Hoksrud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.