Superlag: Glimt vant over Besiktas på Aspmyra

glimt

Bodø/Glimt feide over Besiktas i en åpen og kjempespennende kamp som like gjerne kunne endt uavgjort 2-2 eller 5-0 til Glimt.

Kjetil Knutsens menn hadde kniven på strupen foran Serieliga-oppgjøret, Glimt måtte vinne for å være med å kjempe om videre avansement i UEFA Conference League.

Over 7.000 møtte opp på en kjølig torsdag kveld for å se Glimt spille mot det europeiske topplaget Besiktas fra Tyrkia. Det var trykk på tribunen, og det ble trykk på banen også.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Glimt gikk rett i angrep og etter bare noen minutter blir det nesten mål for Glimt flere ganger. Albert Grønbæk satte inn 1-0 for Glimt etter 30 minutter. Besiktas forsøker svare, men Glimt-keeper Nikita redder.

Etter pausen fortsetter Glimt å presse gjestene og Faris Pemi setter inn 2-0 for Glimt. Igjen forsøker Besiktas svare, og igjen er det Nikita Haikin som gjør en flott redning.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Det går mye frem og tilbake med sjanser til begge lagene, men Glimt herjet mye med Besiktas som virkelig slet med å forsvare seg. Nino ble satt inn og scorte rett etterpå, men målet ble annulert for offside. Men det tredje målet kom til slutt allikevel, Ulrik Saltnes punkterer kampen med 3-0 til Glimt, bare minutter før full tid.

Rett før kampslutt blir det 3-1 etter et selvmål av Brede Moe.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Vi får kampen litt som vi ønsker den. De er gode, men det er vanvittig kontringsrom på dem. I sum en god europakamp, sier Knutsen til Viaplay.

– Kollektivet var glitrende, og enerne i laget sto fram. Det var en topprestasjon av Bodø/Glimt, sier fotballekspert Nils Johan Semb.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.