Eva Kristin Hansen (Ap) ny stortingspresident

stortinget

Stortingets konstituerende møte ble avholdt lørdag 9. oktober. Her ble Eva Kristin Hansen (Ap) valgt til stortingspresident.

Med seg i presidentskapet har hun: Svein Harberg (H), første visepresident, Nils T. Bjørke (Sp), andre visepresident, Morten Wold (FrP), tredje visepresident, Sverre Myrli (A), fjerde visepresident og Ingrid Fiskaa (SV), femte visepresident. 

– Det er en stor tillitserklæring å bli valgt til president. Nå ser jeg frem til oppgaven med å lede arbeidet i Stortinget sammen med resten av presidentskapet, sier Eva Kristin Hansen.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

– For meg blir det viktig å bygge tillit til Stortinget i befolkningen. Jeg forstår at den siste tids saker har bidratt til å svekke den. Det er allerede satt i gang et arbeid med å gå gjennom prosesser når det gjelder innretningen av pendlerboliger, fratredelsesytelser og etterlønn samt en helhetlig skatterevisjon. En av presidentskapets viktigste oppgaver nå blir å ferdigstille dette arbeidet, sier den nyvalgte stortingspresidenten.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

I det konstituerende møtet ble det også valgt sekretær og visesekretær før presidenten kunne erklære det 166. storting lovlig konstituert, og deretter gi H. M. Kongen melding om dette.

Stortinget valgte Åse Kristin Bakke Ask (Ap) som sekretær og Turid Kristensen (H) som visesekretær.

Med valg av presidentskap og sekretærer er Stortinget klart til å gå i gang med det politiske arbeidet. Men før forhandlingene starter, er det høytidelig åpning mandag 11. oktober.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

Eva Kristin Hansen er Norges tredje kvinnelige stortingspresident. Kirsti Kolle Grøndahl (Ap) var stortingspresident fra 1993 til 2001. Tone Wilhelmsen Trøen (H) var stortingspresident fra 2018 til 2021.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.