Regnskap Norge: – Forenkling kan spare milliarder

Regnskap Norge

Regjeringen har nylig oppnevnt et utvalg som skal se på mulighetene for å forenkle regelverk og rapporteringsplikter for å spare næringslivet tid og penger.

– Regnskap Norge ønsker utvalget velkommen. Vi mener det er realistiske muligheter til å gjennomføre forenklinger som reduserer administrative byrder og kostnader for næringslivet på opp mot flere milliarder kroner, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

– Regnskap Norge ønsker det nye utvalget velkommen. Med jevne mellomrom står forenkling på dagsorden og senest i 2018 overleverte vi en liste med 48 forenklingsforslag til regjeringen. Noen av forslagene er gjennomført, men mange gjenstår, sier Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge:

– Det er bra med oppmerksomhet om forenkling, men det holder ikke med gode ord. Næringslivet trenger handling. Dette handler nok også om å finne den rette balansen mellom kontroll og tillit. Uten tillit ender man opp med millimeterrettferdighet som skaper store administrative byrder og tilhørende kostnader. 

Les også:  Nytt program skal gjøre ukrainske flyktninger i Norge til gründere

– Jeg tar for gitt at det nye utvalget vil lytte til erfaring og gjennomtenkte forslag til forenklinger. Vårliste med konkrete forslag berører alt fra beskatning av naturalytelser, reise- og diettregelverk, regler rundt mvatil avskrivningssatser på driftsmidler. Alene forenklingsforslag vi har knyttet til reise og diett beregner vi vil medføre en kostnadsreduksjon for næringslivet på over ½ milliard kroner, avslutter Regnskap Norge-direktøren.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.