Årets mediestøtte: 5,6 millioner mer til lokalavisene enn i fjor

avis media

Over 120 lokalaviser får økt tilskuddet med til sammen 5,6 millioner kroner i 2019, en økning på nesten åtte prosent fra 2018.

– Dette er i tråd med føringene i mediestøttemeldingen om at mer av støtten skal gå til små, lokale aviser, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Totalt får vel 150 aviser til sammen 318 millioner kroner i produksjonstilskudd i år, fem millioner kroner mer enn i 2018. Økningen går i sin helhet til lokalaviser i ordningen.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Klassekampen får fortsatt mest støtte med over 42 millioner kroner i tilskudd, selv om avisen mister noen hundre tusen kroner. Støtten til Bergensavisen og Morgenbladet har størst prosentvis økning målt mot fjoråret. Bergensavisens opplagsvekst gir nesten seks millioner kroner mer i støtte, og med 35 millioner i tilskudd får avisen nest mest av støttemottakerne i 2019. Morgenbladet nær dobler sin støtte til cirka 10,4 millioner kroner etter å ha økt fra én til to utgaver i uken.

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

Størst prosentvis reduksjon får Fiskeribladet, som mister 14 prosent av støtten. Det tilsvarer en nedgang på nesten én million kroner.

Én ny avis kvalifiserte til å motta støtte i år. Avisen Midsundingen er lokalavis for Midsund kommune i Møre og Romsdal, kommer daglig ut på nett og som papirutgave én gang i måneden. Det er nettutgaven som kvalifiserte til tilskudd.

Fire aviser forsvant ut av støtteordningen i 2019. Avisene Gjengangeren og Telen hadde for store økonomiske driftsoverskudd i 2018 til å kvalifisere for tilskudd, mens avisene Nordvestnytt og Åmliavisa har lagt ned driften.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Medietilsynet har tidligere konkludert med at de nye søkerne Dagbladet Pluss og Nett.no ikke kvalifiserte for produksjonstilskudd fordi publikasjonene ikke oppfylte kravene til formål og innhold.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.