LESERINNLEGG: Regjeringen bryter den norske modellen

frp

Mens FrP og Høyre satt i regjering hadde Norge en politikk med balanse mellom stat, bedrifter og vanlige folk.

Av: Hans Andreas Limi, Finanspolitisk talsmann, FrP.

Nå har landet fått en Ap og Sp-regjering som ikke baserer ikke sin politikk på den norske modellen.

Den norske modellen bygger på en kraftfull privat sektor som skaper verdiene, og et fungerende velferdssamfunn som fordeler etter behov.

Nå ser vi en regjering som elsker å dele ut andres penger, men ser ned på de som skaper dem.

Les også:  LESERINNLEGG: Venstre bør lære av SV

Støre (Ap) vil ikke ta avstand til at jobbskapere og bedriftseiere blir bedt om å «dra dit peppern gror.» Det er Norge som taper på regjeringens krig mot bedriftseierne.

Den norske modellen kan ikke baseres på at Widerøe-flyene bare fylles av byråkrater og statlige ansatte.

Det har en verdi for både distriktene og landet når ungdommen vil flytte ut til en værbitt øy for å sløye verdifull fisk som gir Norge eksportinntekter.

Les også:  Kystrederiene tar ansvar: Nulltoleranse for trakassering i maritim sektor

Nå har fiskerinæringen fått tidenes skattesjokk av Støre og Finansminister Vedum (Sp).  Sakte, men sikkert vil den positive trenden snus, investeringene skrumpe inn, milliardærene flagge ut, og ungdommen flytte bort.

Den norske modellen vil ikke overleve over tid dersom Staten vokser og vokser, mens folk og bedrifter må bære en stadig tyngre bør.

Nå begynner sekken å bli for tung for mange. Oljefondet går fort tomt om den eneste som er rik nok til å skape arbeidsplasser er staten. 

Les også:  Laget "dokusåpe" for å skildre kystarbeidernes hverdag

FrP foreslo i vårt alternative budsjett skattelette, en makspris på strøm på 50 øre for alle, 8 kroner kutt i avgiftene på bensin, samt en halvering av matmomsen. Pengene henter vi blant annet gjennom kutt i bistand, innvandring, kultur og subsidier til landbruket. 

Dette er tiltak som kunne bidratt til å hjelpe alle gjennom krisen og trygge den norske modellen for fremtidige generasjoner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.