Regjeringen med tiltak for fiskere

Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til garantilott med 5 millioner kroner. Garantilott er på sett og vis dagpenger for fiskere.

– Selv om fisket stort sett går som normalt, er det viktig at vi forbereder oss på situasjoner som kan oppstå. Derfor foreslår vi nå å øke styrke ordningen med garantilott, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

God dialog
Regjeringen har i dag lagt frem forslag til en rekke tiltak som skal hjelpe næringslivet gjennom koronakrisen.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

De generelle pakkene vil også komme deler av fiskerinæringen til gode. Fiskerinæringen er foreløpig stort sett uberørt av situasjonen.

– Jeg har tett og god dialog med næringen. Vi vurderer situasjonen fortløpende for å møte utfordringer som kan oppstå i dagene, ukene eller månedene som kommer, sier Ingebrigtsen.

Skal sikre minsteinntekt
Garantilott er på sett og vis dagpenger for fiskere, sammen med den såkalte a-trygd ordningen. Garantilott skal sikre fiskere en viss minsteinntekt i de ulike fiskeriene, dersom fisket av ulike årsaker skulle slå feil. 
Ordningen administreres av Garantikassen for fiskere.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

Det er allerede et tett og godt samarbeid mellom Garantikassen og organisasjonene i næringen om hvordan vilkårene for ordningen bør justeres. Nærings- og fiskeridepartementet vil om kort tid ta stilling til dette.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.