Norconsult: Ingunn Lindbach blir ny leder for arkitektur i Bodø

Norconsult

Hjemflyttet Bodøværing, Ingunn Svava Danielsen Lindbach, er ny avdelingsleder for Norconsults arkitekturmiljø i Bodø fra 1. juli. Hun overtar etter Turi Heieraas, som har gått over i ny rolle internt.

Lindbach har en mastergrad i arkitektur, tilleggsutdanning innen innovasjonsledelse og erfaring fra kommunal sektor som arealplanlegger. I tillegg har hun et sterkt engasjement for bærekraft, og gleder seg til å lede et team som kan være med på å gi forlenget levetid og nytt liv til flere av Bodøs eksisterende bygg – ved siden av arbeid med spennende nybygg. 

– Jeg er både stolt og ydmyk over å få overta lederrollen for Bodøs største arkitektmiljø, og gleder meg til å være med å utvikle Bodøbyen og Saltenregionen fremover. Vi skal fortsette å være en betydelig bidragsyter til byggebransjen her. Jeg brenner for tverrfaglig samarbeid og bærekraft, og er glad for at bærekraft nå er blitt et naturlig tema å diskutere i møte med både private og offentlige kunder, slik at vi sammen kan bidra til å nå felles klimamål, sier Lindbach.

Les også:  Nå kan du pante vaskemaskinen din hos Power i Bodø

Kontorleder Mona Ågnes ved Norconsults kontor i Bodø, er glad for at Lindbach har takket ja til stillingen. 

– Vi ønsker Ingunn velkommen som ny avdelingsleder for 15 engasjerte og dyktige medarbeidere innenfor arkitektur i Bodø. Hun overtar lederansvaret for en meget veldrevet avdeling, og blir én av fire avdelingsledere på vårt Bodøkontor. Sammen utgjør vi et meget godt team som vil sikre videre vekst og utvikling av Norconsults tverrfaglige virksomhet her, sier Mona Ågnes.

Les også:  Ny forestilling "Heks on the beach" med Sigrid Bonde Tusvik snart utsolgt på Stormen

Norconsults arkitektmiljø i Bodø har vært med å forme en storby i vekst, og har vært bidragsytere på en rekke lokale prosjekter innen både bolig- og næringsbygg, slik som Bodø 360, Smarthotel, Meierikvartalet og parkerings- og parkkomplekset i Kvartal 99. I tillegg har de vært med å utvikle nye Mørkvedbukta skole og barnehage. 

Arkitektene er i dag involvert i flere prosjekter der de ser på muligheter som finnes innen rehabilitering, ombygging og transformasjon av eksisterende bygg, slik som Løvold Havpark, Teamgården og Domstoladministrasjonen i den gamle Nordlandsbanken. Norconsult sitt arkitekturmiljø i Bodø er også styrket med medarbeidere som har rehabilitering, gjenbruk og transformasjon som sin hovedkompetanse.

Les også:  Gjenvinningsgigant kjøper seg inn i bodøselskapet Nofir

Turi Heieraas, som har vært avdelingsleder siden 1. januar 2016, har etter eget ønske gått over i ny stilling som seniorrådgiver interiørarkitektur ved Norconsults kontor i Bodø. Hun har lang fartstid selskapet, og har jobbet i Arkitektstudio (senere Norconsult) siden 1981.

– Vi takker Turi for meget godt lederskap gjennom fem og et halvt år, og ser frem til å ha henne med på laget videre i en ny rolle, sier Mona Ågnes.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.