Hurtigruten samarbeider med EAT for mer bærekraftig mat

hurtigruten

Hurtigruten vil tilby miljøbevisste gjester enda flere fristende og sunne matalternativer. Et nytt strategisk partnerskap med EAT Foundation skal utvide menyene om bord, redusere matsvinn og gi gjestene anledning til å velge mer plantebasert mat.

Det treårige samarbeidet skal forsterke Hurtigrutens arbeid med bærekraft langs hele matkjeden.

– Velsmakende mat og inspirerende menyer er en viktig del av opplevelsen når du reiser med Hurtigruten. Vi ser en klar tendens til at gjestene våre etterspør grønnere alternativer med råvarer produsert på en god måte, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Les også:  Fra sofa til sti- 7 måter fotturer kan forandre livet ditt på

For noen år tilbake fjernet Hurtigruten industrielt behandlet mat og mat fra truede arter fra alle menyer. Ferdigmaten ble erstattet av lokalmat av høy kvalitet.

Nå skal det nye Hurtigruten-EAT-partnerskapet ta bærekraftsinnsatsen et stort skritt videre. 

– Vitenskapen er tydelig: vi må legge om kostholdet vårt, og vi trenger gode løsninger som er tilgjengelig for alle. Selskaper som Hurtigruten spiller en viktig rolle i å demonstrere at mat som er både sunn og miljøvennlig også kan være velsmakende, variert og mettende. Vi er stolte over å bidra med kunnskap slik at Hurtigrutens dyktige kokker kan lage gode matopplevelser i tråd med rådene fra vitenskapen, sier Gunhild Stordalen, EATs grunnlegger og styreleder.

Les også:  Frisk opp sommerfesten med favoritten St. Germain Spritz

I tillegg til å utvide menyene med flere smakfulle og sunne matvarer, skal EAT-forskere og -eksperter samarbeide med Hurtigrutens kulinariske team for å tilpasse menyer som også reduserer matsvinn.

Hurtigruten har allerede forpliktet seg til å redusere matavfallet med 20 prosent innen 2021 – og sikter nå enda høyere.

Samarbeidet med EAT er det siste i en lang rekke grønne initiativer fra Hurtigruten. For tiden bygger selskapet verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip ved Kleven Yard. Hurtigruten feiret også 125-årsjubileum ved å fjerne all unødvendig engangsplast på alle ekspedisjonsskipene sine. 

Les også:  Nå starter MC-sesongen: - Del veien, oppfordrer NAF

I løpet av de nærmeste årene, vil alle Hurtigrutens skip ha fremdriftssystemer som kombinerer batterier og flytende naturgass, eller biogass. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.