Fire Hurtigruten-ansatte testet positivt for COVID-19

hurtigruten

Fire besetningsmedlemmer på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har testet positivt for COVID-19. Skipet ligger ved kai i Tromsø, og det er ingen gjester om bord.

De fire besetningsmedlemmene ble isolert for flere dager siden på grunn av annen sykdom, uten symptomer på COVID-19. Da skipet ankom Tromsø natt til fredag ble likevel alle rutinemessig testet. 

– Rutinene våre sikrer at besetningsmedlemmer blir satt i karantene ved tegn på sykdom, uansett symptomer. Det var ikke grunn til å mistenke COVID-19 da skipet la til kai i Tromsø på bakgrunn av symptomene de fire i mannskapet hadde. Heldigvis fikk vi raskt svar på testene, slik at både vi og Tromsø kommune fikk iverksatt tiltak, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten. De firebesetningsmedlemmene er nå innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

Les også:  Krise: Nedgangen i byggevarehandelen fortsetter

Det var 177 passasjerer om bord i skipet. Etter det Hurtigruten kjenner til har ingen passasjerer hatt symptomer på covid-19 eller annen sykdom om bord. Alle som var om bord, blir fulgt opp med informasjon fra Hurtigruten og myndighetene. 

– Passasjerene følges nå opp av enten Tromsø kommune eller av kommunen passasjeren er hjemmehørende i, sier Ege. 

– Alle passasjerene må i selvisolasjon i tråd med de nasjonale retningslinjene, og vil også testes ved symptomer på COVID-19. Hurtigruten samarbeider tett med Tromsø kommune, Folkehelseinstituttet (FHI), UNN og andre nasjonale og lokale myndigheter for å følge opp mannskapet og gjestene om bord, sier Ege. 

Les også:  Fauskeværinger må betale dyrt for asylmottak de fikk tvunget på seg

Skipet er nå isolert. De 160 besetningsmedlemmene som er om bord, er satt i karantene og alle vil bli testet.

– Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet, og vi har strenge rutiner for å hindre smitte. Vi har daglige kontroller av alle om bord, både gjester og mannskap. At disse fire tilfellene ble oppdaget og isolert tidlig, selv uten symptomer på Covid-19, viser at våre tiltak og rutiner fungerer, sier Ege.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

Skipet skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Dette cruiset blir avlyst. Den neste reisen med skipet er ikke planlagt før i begynnelsen av september.

-Vi tar også kontakt med alle gjester som var om bord på skipets siste seilinger for å gi dem informasjon og videreformidle myndighetenes råd, sier Ege.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.