Sola-brannen: Mange biler mindre skadd enn antatt

bilbrann

Etter brannen i parkeringshuset ved Sola flyplass i januar, har en fjernstyrt robot tatt ut hundrevis av biler som har fremstått som uskadd, men med sotskader. Nå er flere av disse renset og rengjort og levert tilbake til eierne.

– Vi er glade for at samtlige av våre biler som har kommet ut med sotskader og fare for lukt innvendig, fremstår som uskadd etter grundig rens og rengjøring. Alle som har fått bilene sine levert tilbake virker fornøyde. Så langt har vi kondemnert 85 biler hvor eier er tilbudt erstatning, mens 60 biler er vasket og polert og de fleste levert tilbake til eier, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Rengjort med ozongass
Han roser Viking redningstjeneste som har koordinert arbeidet med å få bilene ut etter brannen, samt en rekke selskaper i Stavanger som har stått for rengjøringen av Trygs biler.

– De første bilene vi fikk inn hadde mye sotskader, og vi var usikker på om vi klarte å rense de fullstendig, men det har gått bra. Det er brukt ozongass for å rengjøre bilenes klimaanlegg, vi har skiftet pollenfilter, gitt de en god motorvask samt polert bilene utvendig for sotskader. På enkelte modeller er det i tillegg lagt på et lag med ny voks, sier Aleksander Brun Henriksen fra Bilbyen bilpleie, samarbeidspartner til Tryg Forsikring.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

22 millioner i erstatning
Tryg Forsikring har fått inn 150 skadesaker i forbindelse med brannen, og har fortsatt 15 biler stående inne i parkeringshuset.

– De aller fleste av disse kommer til å bli kondemnert, og eier få tilbud om erstatning. Vi har valgt å innløse samtlige elbiler da det er usikkerhet knyttet til batterienes tilstand. Det kan ta lang tid å konstatere om batteriene har tatt skade, og at effekten eventuelt er redusert. Slik det fremstår nå estimerer vi våre erstatningskostnader til vel 22 millioner kroner, sier Brandeggen.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Det var rundt 1300 biler i parkeringshuset da det oppstod en voldsom brann 7. januar i år. Flere hundre biler ble ødelagt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.