Skal selge 1,5 millioner flasker alkoholfritt juleøl i år

ringnes

Salget av øl uten alkohol fortsetter å stige, og det gjelder også i juletiden. I desember regner Ringnes med å selge 1,5 millioner flasker av Munkholm Juleøl, Norges mestselgende alkoholfrie juleøl.

– Dette tilsvarer en halv million liter, og vi regner med at det totale salget av juleøl uten alkohol kommer til å øke med rundt 25 prosent i år sammenlignet med i fjor, sier Henrik Lund, markedssjef i Ringnes.

Les også:  Fem tips for brannsikkerhet i julen

Helse og god smak
Ferske tall fra en undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov viser at nesten hver femte 18–29-åring mener de drikker for mye eller altfor mye alkohol i løpet av desember. Samtidig sier tre av fire at de foretrekker et alkoholfritt alternativ til julematen.

– Mye av dette henger sammen med et sterkere fokus på helse og moderasjon når det gjelder alkohol. For mange er dette kanskje spesielt viktig i julesesongen. Men det store og voksende utvalget i alkoholfrie øl og ølstiler betyr også at de er fullverdige alternativer til julematen, sier Lund.

Les også:  Julestemning: 6 av 10 nordlendinger må ha musikk

Fra pinnekjøtt til lutefisk
Som alle andre typer Munkholm er også juleølet brygget på akkurat samme måte som alkoholholdige øl, og gjæringen avbrytes før alkoholen skapes.

– Den nøttebrune fargen og aromaen preget av vørterkake, sjokolade og nybakt grovbrød gjør at det passer perfekt til alt fra pinnekjøtt til lutefisk med bacon og grønne erter.

I tillegg til Munkholm Juleøl tilbyr Ringnes åtte andre typer alkoholfrie øl, inkludert bayer, weiss, fatøl og IPA. I desember regner bryggeriet med å selge mer enn 1,4 millioner bokser med andre typer Munkholm og rundt 270 000 flasker alkoholfrie øl som Brooklyn Special Effects og Carlsberg Non Alcoholic.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.