Søk om støtte fra NorgesGruppen

NorgesGruppen

Har du et prosjekt som vil gi økt bærekraft i den norske verdikjeden for mat og drikke? Da kan du søke om støtte fra NorgesGruppens bærekraftsfond HANDLE.

HANDLE, NorgesGruppens bærekraftsfond, støtter tiltak som gjør den norske verdikjeden for mat og drikke mer bærekraftig. 

– Har du et relevant prosjekt eller idé, oppfordrer vi deg til å søke om midler fra HANDLE. Invitasjonen går til hele den norske verdikjeden for mat: Produsenter, gründere, interesseorganisasjoner, kunnskapsinstitusjoner og alle andre som jobber med sunnere og grønnere produkter og produksjon, sier Signe Bunkholt Sæter, bærekraftsdirektør i NorgesGruppen, og fortsetter:

Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

– Det handler ikke om størrelsen på prosjektet eller ideen, men om hvilke resultater som kan skapes. Vil det føre til en reell, bærekraftig forbedring i den norske verdikjeden for mat? Vil det føre til mer samarbeid i minst to ledd av verdikjeden? Da vil HANDLE gjerne høre fra deg, fortsetter Bunkholt Sæter.

Flere prosjekter har allerede fått støtte, blant annet sirkulære klimatomater, karbonfangst på bryggeri og andre prosjekter som gir økt dyrevelferd, lavere klimagassutslipp, redusert matsvinn og bedre utnyttelse av ressursene.

Les også:  Landbruksdirektoratet: – Nok egg til jul

– Allerede et halvt år etter første runde, kan kundene nå finne produkter i butikkhyllene som er realisert ved hjelp av støtte fra HANDLE, sier Bunkholt Sæter.

Miljø, Helse & Mennesker
NorgesGruppens hovedområder innen bærekraft er miljø, helse og mennesker. HANDLE ser derfor etter prosjekter innen disse områdene. Eksempler kan være prosjekter på emballasje, matsvinn, sunnere eller grønnere produktutvikling, sosiale forhold, helseprosjekter og klimatiltak. Alle aktører som har et relevant prosjekt eller en idé, og som vil samarbeide med NorgesGruppen, oppfordres derfor til å søke.

Les også:  Advent: Store forskjeller på stearinlys

NorgesGruppen tror det er viktig å øke graden av samarbeid på tvers av bransjen. Med under åtte år til å nå FNs bærekraftsmål for 2030, må hele verdikjeder samarbeide.

Det er derfor selskapet har etablert HANDLE. Fondet skal dele ut 100 millioner frem til 2025, for å skape økt bærekraftsamarbeid gjennom hele verdikjeden for mat her i landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.