Temperaturen stiger i boligmarkedet

nbbl

Boligmarkedsbarometeret stiger fra 4,9 i januar til 10,7 i februar, det høyeste nivået siden august i fjor. Oppgangen skyldes høyere boligprisforventninger og tvil om de kommende renteøkningene.

Andelen som tror på stigende boligpriser har økt fra 46 prosent i januar til 54 prosent i dag. Samtidig har andelen som tror på boligprisnedgang blitt redusert fra 12 til 6 prosent, ifølge Norske Boligbyggelag (NBBL).

Boligmarkedsbarometeret er først og fremst et mål på temperaturen i boligmarkedet. Utviklingen de siste månedene indikerer at frykten for et bratt prisfall har avtatt og at markedet generelt er i fin balanse.

Les også:  Røykvarsler og pulverapparat: - En veldig billig livsforsikring

Renteoppgangen ikke skrevet i stein allikevel?
Norges Bank prognoser tilsier to renteøkninger i løpet av 2019. Likevel har andelen som tror på renteoppgang falt fra 82 til 75 prosent. Det er i tråd med utviklingen internasjonalt hvor renteforventningene har falt.

– Stabil utvikling i norsk økonomi gjør at det er vanskelig å forklare stigende optimisme med endringer i fundamentale forhold. Derimot var gjennomgangstonen i høst at renteoppgang og høy boligbygging ville gi motvind inn i 2019. Boligprisutviklingen får stor medieoppmerksomhet, og det kan ha preget folks forventninger. Støttet av solid utvikling i norsk økonomi er dette på linje med vår forventning om en moderat boligprisvekst også i 2019, sier sjeføkonom Christian Frengstad Bjerknes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.