Ny dom: Promillekjøring med bil og elsparkesykkel er ikke det samme

elden advokatfirma

Saken handlet om en kvinne som kjørte en elsparkesykkel med promille. Politiet mente, etter lovendringen tidligere i år, at forholdet skulle straffes som om kjøringen hadde skjedd med bil. Det var Oslo tingrett uenig i.

Retten fant det ikke bevist at tiltaltes kjøring hadde medført konkrete farer, og etter en samlet vurdering kom retten til at forholdet kunne straffes med en bot. Retten konkluderte også med at hensynet til trafikksikkerheten eller allmenne hensyn ikke tilsa tap av førerrett for bil.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

– Dette er en klok avgjørelse fra Oslo tingrett som bygger på sunn fornuft og Høyesteretts praksis. Det er ikke noe som tilsier at hun utgjør noen trafikkfare som sjåfør av bil og overtredelsen krever ingen fengselsstraff, sier advokat John Christian Elden som forsvarte kvinnen i tingretten.

Elden fremhever at det er straffbart å kjøre elsparkesykkel med promille, men straffen skal stå i forhold til overtredelsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.