Salten-kommunene enige om felles smittevern-tiltak

munnbind

Kommunene i Salten støtter Bodø kommunes forskrift om sterk regulering av antall gjester i private hus, skjenkestopp, stenging av idrettshaller og treningssentre, og kommunene vil fortløpende vurdere innføring av egne forskrifter.

Dette er klart etter et fellesmøte mandag ettermiddag der alle kommunene i regionen deltok med ordførere og rådmenn/kommunedirektører. Det ble i etterkant av møtet sendt ut en felles pressemelding på vegne av kommunene, opplyser Bodø kommune.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Forskjellig smitte-trykk
Smitten har nå spredt seg i flere Salten-kommuner, og i tillegg til positive tester er det i nesten alle kommunene personer som sitter i karantene.

Selv om det er forskjellig smitte-trykk er derfor kommunene i Salten svært innstilt på felles og samordnede tiltak.

Må følge reglene i din kommune
Det er bred enighet om at personer som beveger seg mellom to kommuner forholder seg til de strengeste reglene av de kommuner de ferdes mellom. 

  • Konkret betyr det at personer bosatt i for eksempel Bodø ikke skal benytte seg av bassengtilbud, gymsaler eller treningsstudio i en nabokommune (ettersom disse tilbud er stengt i Bodø). 
  • Tilsvarende skal hyttegjester, gjester på campingplasser med videre, forholde seg til reglene i den kommunen som har strengest regler.
Les også:  Nytt ferjeleie åpner på Tonnes

Unngå ansamlinger
Besøkende fra nabokommuner oppfordres til å unngå områder der det er stor ansamling av folk; f.eks. kjøpesenter eller butikker.

Reglene vil i første omgang gjelde ut denne uka (uke 9), men kan bli justert og evt. forlenget dersom smittesituasjonen er kritisk eller vesentlig endret, heter det i fellesuttalelsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.