«Agatha Christie: Den fjerde rytter» blir årets påskekrim på TV 2

tv2

Årets påskekrim er «Agatha Christies: Den fjerde rytter», en klassisk krim som handler om Mark Easterbrook, hvis navn dukker opp på en mystisk liste funnet i skoen til en død kvinne.

Etterhvert som de øvrige personene på listen dør, begynner Marks tilsynelatende perfekte liv å rakne. «Agatha Christie: Den fjerde rytter» består av tre episoder og får premiere skjærtorsdag 9. april kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Det er tid for påskekrim og «Agatha Christie: Den fjerde rytter». Året er 1961 og vi befinner oss i London. Mark Easterbrook (Rufus Sewell) lever et tilsynelatende perfekt liv. Han har alt en mann kan drømme om. Han er rik og populær, gift med en nydelig kone og har et perfekt hjem. Men under overflaten bærer han på en tung sorg etter tapet av sin første kone Delphine (Georgina Campbell). Men så blir Marks navn oppdaget på navnelisten i den døde kvinnen Jesseie Davies´ sko, og livet begynner å rakne.

Hvorfor døde Jessie Davies (Madeleine Bowyer)? Hvorfor står Marks på navnelisten i skoen hennes? Og hvem er de andre navnene på listen?

Mark får hjelp av etterforsker Lejeunne (Sean Pertwee) for å forsøke å finne ut hvorfor hans navn er på listen, og hva det betyr. Sporene fører ham tilbake til den idylliske landsbyen Much Deeping, stedet Delphine besøkte dagen før hun døde. Much Deeping er en landsby med gamle tradisjoner, makabre ritualer og overbevisninger holdes i hevd. Et sted for hekseri og forbannelser. Mark tar avstand fra at trolldom har noe med dødsfallene å gjøre, og etter hvert som flere personer som er navngitt på listen blir funnet døde, begynner han å frykte for sitt eget liv. Og situasjonen blir ikke bedre når etterforsker Lejeunne retter mistanken mot ham.

Mark er fast bestemt på å finne en rasjonell forklaring. Fortid og nåtid blandes når hans undersøkelser avdekker bånd mellom Delphine og heksetrioen (Shella Atim, Kathy Kiera Clarke og Rita Tushingham) fra Much Deeping, noe som skaper utfordringer i forholdet til hans nåværende kone Hermina (Kaya Scodelario). Han blir påvirket av de mørke kreftene. Hvor langt er Mark egentlig villig til å gå for å redde seg selv?

Serien hadde premiere på BBC tidligere i år, og serien er blant de fem mest sette dramaseriene på kanalen det siste året.

The Guardian gir serien 4 av 5 stjerner, og skriver «Sarah Phelps´ siste Agatha Christie krimserie skildrer mystiske ting på en morderisk god måte» og Radio Times skriver «The Pale Horse fyller og blir ganske altoppslukende, med en utsøkt rollebesetning».

«Agatha Christie: Den fjerde rytter» vises slik på TV 2 og TV 2 Sumo:

Episode 1: skjærtorsdag 9. april kl. 21.40
Episode 2: langfredag 10. april kl. 21.40
Episode 3: påskeaften 11. april kl. 21.40

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.