Skjerper grensekontrollen på Oslo lufthavn

avinor

Fra klokken 08.00 i dag skjerpet Øst politidistrikt grensekontrollen på Oslo lufthavn. Heimevernet bistår politiet med ledsagelse og vakthold. Heimevernet har i den forbindelse fått begrenset politimyndighet.

– Reisende må forholde seg til de enhver tid gjeldende reiserestriksjoner fra den norske regjeringen. Det er Politiet som er øverste myndighet ved grensen. Nå løser vi oppdraget som er gitt av Regjeringen, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

Heimevernet har vært på Oslo lufthavn siden lørdag morgen for å bistå Ullensaker kommune.  

– Det er veldig bra at det har kommet en skjerpet grensekontroll og jeg ønsker å rette en takk til Justisdepartementet, Politiet og Heimevernet for måten de har bidratt til å løse dette på. I Avinor er vi svært opptatt av å sørge for at vi har sikker og stabil drift av landets hovedflyplass. Derfor mener vi det var viktig å få dette på plass, sier hun.

Les også:  Seier for frivilligheten: Frivillige får ta transportoppdrag uten løyve

Regjeringen har stengt grensen for utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge. De vil bli bortvist etter utlendingsloven fra grensen med hjemmel i smittevernloven. Dette gjelder utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge.

Innenriksflyvninger går som normalt.

Reisende som har sykdomssymptomer får fortsatt hjelp i terminalen av Ullensaker kommunes helseteam.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.