«Twin» vekker internasjonal oppmerksomhet allerede før premieren

nrk

NRKs kommende storsatsing «Twin» er tatt ut til hovedkonkurransen på den internasjonale seriefestivalen Series Mania. Det ble annonsert under en pressekonferanse onsdag 20. februar.

I TV-serien «Twin» møter vi Erik og Adam (Kristofer Hivju), eneggede tvillingbrødre som lever vidt forskjellige liv. Erik er en frihetssøkende surfeboms, mens Adam driver en blomstrende familiebedrift med Ingrid (Rebekka Nystabakk) og deres to barn.

Når Erik blir innhentet av sin uansvarlige livsstil og mister alt, søker han hjelp hos Adam, men blir brutalt avvist. En krangel blir til en slåsskamp, og når Ingrid forsøker å skille dem forvolder hun Adams død. Det var en ulykke, men ligner et mord.

For å redde familien og unngå fengsel, overtaler Ingrid Erik til å overta Adams identitet. Men de skal raskt erfare at den største utfordringen ikke er å unngå å bli tatt, men å leve som en man ikke er.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

Spiller to roller
«Twin» produseres av Nordisk Film Production og har premiere på NRK og i NRKs strømmetjeneste NRK TV høsten 2019. Først blir det verdenspremiere under Series Mania i Lille i Frankrike, hvor TV-serien er blant få som er valgt ut til å bli vist for en samlet TV-bransje.

– Dette er helt fantastisk! Etter mange år med planlegging og måneder med opptak i Lofoten har «Twin» allerede blitt lagt merke til utenfor Norges grenser. Dette er en stor anerkjennelse til alle som har vært med på å lage serien og den perfekte starten for «Twin»! Jeg stolt og glad og vi gleder oss til dele den med Norge og verden, sier Kristofer Hivju som både spiller hovedrollen og har vært med på å utvikle ideen bak TV-serien.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

«Twin» er Hivjus første norske prosjekt etter «Game of Thrones», og han spiller ikke bare én, men to roller, tvillingbrødrene Erik og Adam. Handlingen er satt til Lofoten, hvor hovedopptaket ble gjort i fjor.

«Europas svar på Emmy»
Serieskaper og regissør Kristoffer Metcalfe gleder seg over nyheten som ble sluppet i dag.

– Det er en ære at «Twin» får premieren sin på en så stor og viktig festival som det her. Dette er jo Europas svar på Emmy. Jeg gleder meg til å se hvordan Norge og resten av verden tar imot historien vår fra Lofoten, sier Metcalfe.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Det gjør også Vegard Stenberg Eriksen, eksekutiv produsent i NRK.

– Dette er selvfølgelig veldig gøy! Jeg tror «Twin» skiller seg ut fordi det er en utrolig god historie. I de fleste spenningsserier har man flere linjer og personer, men dette er enkelt og greit en sterk, nær og dramatisk fortelling om to brødre i Lofoten. Derfor er det også ekstra gøy med internasjonal annerkjennelse. Selv gleder jeg meg kanskje aller mest til å vise frem «Twin» til det store publikummet her hjemme i Norge, sier Stenberg Eriksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.