Øvelse i Liatindtunnelen

tunnel

Torsdag 9. desember blir det utrykning til Liatindtunnelen på fylkesveg 17 i Lurøy, opplyser Nordland fylkeskommune.

– Hendelser i tunneler er alltid en ekstra utfordring, og derfor er det så viktig å øve. Nå får nødetatene og Vegtrafikksentralen bli bedre kjent med en ny tunnel, og vi får enda en test på om alt fungerer som det skal, sier seksjonsleder for vegutbygging i Nordland fylkeskommune, Christian H. Forsmo.

Øvelsen er planlagt til torsdag 9. desember 2021 klokka 10:00–15:00. Scenariet denne gangen er en brann i et kjøretøy.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

– Øvelsen vil foregå både utenfor og inne i tunnelen. Dette skal ikke hindre trafikken, men vær oppmerksom på utrykningskjøretøy med blålys i området. Både politi, brann og ambulanse deltar.

Den siste tida har det handlet om test av utstyr i og utenfor den 2 km lange tunnelen. Dette gjelder blant annet sikkerhetsutrustning som nødtelefoner, brannslukkere, lys, skilt, stengebommer og systemer for varsling, styring og kommunikasjon.

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

– Før vi kan åpne for trafikk må vi også ha kontrollert at alt fungerer stabilt.  

I tillegg skal det være opplæring, både for nødetatene, de som skal drifte og vedlikeholde tunnelen, og for operatørene på Vegtrafikksentralen. Øvelsen inngår også.

Når alt dette er vel gjennomført, skal all dokumentasjon sendes til Vegdirektoratet for gjennomgang.

– Dette er veletablerte rutiner som skal sikre at den nye tunnelen er trygg å ferdes i, både i det daglige, men også hvis det skjer uhell eller ulykker. Ut fra hvor vi er i løypa nå, ser vi for oss at det kan bli åpning i siste halvdel av januar. Vi kommer tilbake med dato så snart vi kan, sier Forsmo i Nordland fylkeskommune.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.