Fem nordmenn på startstreken i verdensserien i triatlon

norges triatlonforbund

Både Endre Espedal og Vetle Bergsvik Thorn debuterer i verdensserien når de stiller til start i Leeds søndag 9. juni. Herrenes løp begynner kl. 16.50 norsk tid, og vises på TV2. Også damenes løp, som begynner kl 14.06, vises på TV2, men siden Lotte Miller har meldt avbud, stiller ingen norske kvinner.

Konkurransen i Leeds er olympisk distanse og starter i Roundhay Park, en stor og vakker bypark hvor deltakerne svømmer i Waterloo Lake før de sykler til en rundløype i Leeds sentrum. Rundløypen er teknisk og skal sykles syv ganger før utøverne løper en kupert runde fire ganger til målgang på Millennium Square. 

Muligheter for lagtaktikk?

Les også:  Full kok på Aspmyra da Glimt slo RBK

Som alltid nevnes den norske trioen Kristian Blummenfelt, Casper Stornes og Gustav Iden blant de å følge med på av det internasjonale triatlonforbundet. Blummenfelt ble nummer 6 her i 2017. I 2018 ble det «bare» en 19. plass på ham, etter at han kjørte ekstremt hardt på syklingen. Med det tok han den raskeste splittnoteringen på sykkel for 2018 på olympisk distanse, men fikk det tungt på løpingen. 

Iden, Stornes og Blummenfelt er sterke syklister, mens svømmingen er deres svakeste disiplin. Thorn er en sterk svømmer. Da Stornes, Blummenfelt og Iden tok plassene på pallen i Bermuda, var Jørgen Gundersen viktig for dem både på svømmingen og syklingen. Thorn kan bli like viktig i Leeds.

Les også:  Glimt-scoring annullert mot RBK: - Den var inne!

Siden traseen er så teknisk, er det muligheter for brudd. Tidligere konkurranser i Leeds har vist at det er mulig å sykle fra – og å dette av gruppa om du ikke er god teknisk på sykkelen. Også her har de norske gutta en fordel. Endre Espedal kan være en joker, med sin kjørestyrke på syklingen. I fjor syklet Blummenfelt seg helt opp i tet etter en relativt svak svøm, og det kostet litt for mye for at han skulle få et ultimalt løp. Med hjelp av flere lagkamerater til å kjøre seg opp, kan han komme seg fram i feltet uten å bruke opp så mye krefter. 

Les også:  Glimt-scoring annullert mot RBK: - Den var inne!

Det vil utvilsom gi ekstra styrke å ha så mange lagkamerater på plass, uansett hvordan løpet utspiller seg – ikke minst mentalt.

Thorn og Espedal er ikke kun i Leeds som hjelperyttere. De er med for å få erfaring, og, de har kvalifisert seg til deltakelse gjennom sterke resultater i europa- og verdenscup tidligere. Selv om dette er et nivå opp fra det de er vant til, er de sterke nok til å få til gode løp begge to.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.