Jan Tore Sanner imponert av Bodø voksenopplæring

jan tor sanner ida pinnerød

I løpet av våren skal kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner reise landet rundt for å lytte til og lære av godt integreringsarbeid – og møte menneskene som gjør det mulig. Mandag 9. april gjestet Sanner Bodø.

Kunnskaps- og integreringsministeren besøkte praksisbedriften Fotohuset Johnsen i sentrum, Regnbuen barnehage, Røde Kors sin språktreningsgruppe, Bodø voksenopplæring og Tverlandet mottak. Bodøposten.no var til stede da ordfører Ida Pinnerød og ansatte ved Bodø voksenopplæring viste frem lokalene og forklarte undervisningstilbudet.

Les også:  Resirkulert mote fra Bodø kan bli ny trend

Sanner fikk være med i en klasse på nesten 30 innvandrere som hovedsaklig bestod av menn i 20-30 årene fra arabiske og afrikanske land. Ministeren stilte flere spørsmål til elevene på delvis norsk og engelsk, men et spørsmål og svar var megetsigende;

– What is your dreams, spurte Sanner en elev.

– To live a normal life, svarte eleven.

Læreren demonstrerte så språklæringen i praksis. Man brukte en interaktiv TV-tavle der norsk skrift og tale ble forklart, og elevene viste god evne til å ta til seg undervisningen.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

Jan Tore Sanner og flere i følget klappet imponert flere ganger når elevene som nettopp hadde startet undervisningen viste at de både leste og snakket norsk.

Enkelte av elevene er tidligere analfabeter og noen har universitetsutdannelse, så utgangspunktene deres er svært forskjellige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.