Folk fra Troms og Finnmark sliter med kreativitet hjemme

hewlett packard pc

Gjennom pandemien har nordmenn i mye større grad enn tidligere måttet bruke hjemmet til både hobbyer, aktiviteter og jobb. Undersøkelse viser imidlertid at hjemmet ikke alltid har forutsetningene som skal til for å opprettholde kreativiteten i hverdagen.

I undersøkelsen, som er gjennomført av Respons Analyse på vegne av HP, kommer det frem at 3 av 10 i Troms og Finnmark føler seg mindre kreative når de skal arbeide hjemmefra sammenlignet med utenfor hjemmet.

– Da mange på kort tid ble nødt til å oppholde seg mer hjemme, var det nok ikke alle som hadde mulighet til å tilrettelegge nok for en kreativ atmosfære, sier administrerende direktør i HP, Verner Hølleland.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

Undersøkelsen ble gjennomført i forbindelse med lanseringen av HPs nye bærbare PC, ENVY 14. 918 nordmenn som oppgav at de jobbet hjemmefra ble i våres spurt om hvordan tilværelsen påvirket dem.

I tillegg til at mange fra Troms og Finnmark slet med kreativiteten, var det også hos mange mangel på inspirasjon, engasjement og motivasjon.

– 4 av 10 følte seg mindre inspirert, mens nesten like mange følte seg mindre engasjert og mindre motivert. Hver tredje innbygger i fylket følte seg også mindre strukturert. Dette tyder nok på at folk ikke har vært flinke nok til å tilrettelegge, sier HP-sjefen.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Han tror mange nordmenn kunne hatt godt av å i større grad legge til rette for en kreativ atmosfære når det fremover skal legges opp til en mer hybrid arbeidshverdag.

– Hjemmet blir en viktigere del av hverdagen for svært mange i tiden fremover, og så langt det er mulig bør det være en plass eller helst et eget rom hvor det er innredning og utstyr som kan skape inspirasjon, poengterer han.

Til tross for at flere slet med mangel på kreativitet viste også undersøkelsen én positiv trend – folk følte seg mindre stresset.

– 47 prosent av respondentene fra Troms og Finnmark svarte at de var mindre stresset da de arbeidet hjemmefra. Å ikke ha for mange folk hengende over seg virket dermed å ha en positiv effekt på mange på dette området, sier Hølleland.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Han tror høsten og vinteren vil by på mange nye utfordringer rundt hvordan nordmenn legger opp hverdagen sin.

– Det blir nok ikke slik at alle skal tilbake til «normalen». Om man skal fortsette å skape hjemmefra så anbefaler jeg å se på hvordan hjemmet i større grad kan bli et skikkelig mekka for kreativ utfoldelse, avslutter Hølleland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.