Redningsselskapet: Seks personer druknet i september

Redningsselskapet

Seks personer omkom i drukningsulykker i september. Så langt i år har 69 personer druknet i Norge. Det er én flere enn på samme tid i fjor.

Fem menn og én kvinne druknet i september. Den yngste var i 30-årene, mens den eldste var i 80-årene. Halvparten av drukningsulykkene skjedde i Vestland fylke, som har flest drukningsulykker så langt i år.

I oktober skjer de vanligste drukningsulykkene etter fall fra land og fra fritidsbåt, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk for perioden 2017 – 2022.

Les også:  Oppdrettslaks med sår og misdannelser er ulovlig sendt ut av landet

– I oktober er det fremdeles en god del aktivitet på sjøen. Hummerfisket er høstens store eventyr for mange. Tenk sikkerhet før og under turen; Sjekk værmeldingen, bruk flyteplagg, kle deg godt og sørg for at du kan varsle om du trenger hjelp, sier Tanja Krangnes, som er fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Redningsselskapet minner også om det er begynner å bli kaldt både i vannet og i lufta.

Les også:  Oppdrettsmillioner til tre skoler i Nordland

En person som faller i vann som er kaldere enn 15 grader, kan få kuldesjokk. Personen vil gispe ukontrollert, og står i fare for å puste inn vann og drukne. Kuldesjokk fører også til at hjertefrekvensen og blodtrykket øker raskt, noe som kan føre til hjertestans.

– Om det skulle skje er det viktig å vite at du skal konsentrere deg om å flyte til du får kontroll på pusten. Len deg bakover og prøv å puste normalt. Bruk hendene og beveg armene for å flyte. Når du har kontroll på pusten, kan du handle, sier Tanja Krangnes i Redningsselskapet.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.