Avlyser årets Agenda Nord-Norge

snn

Koronasituasjonen setter en stopper for konferansen som skulle arrangeres i Tromsø i november, opplyser SpareBank 1 Nord-Norge.

Siden 2014 har NHO, LO og SpareBank 1 Nord-Norge samlet ledere, tenkere og engasjerte folk til konferansen Agenda Nord-Norge. I november skulle den syvende konferansen arrangeres i Tromsø. Men på grunn av koronasituasjonen og den påfølgende økonomiske krisen, har arrangørene allerede nå valgt å avlyse årets konferanse. 

På grunn av hensynet til smittevern, er det innført forbud mot arrangementer med mer enn 500 deltakere. Forbudet gjelder foreløpig ut august. Samtidig har myndighetene signalisert at det kan åpnes for arrangementer med inntil 200 deltakere i midten av juni. 

Les også:  Nye tall: Slik endte årets båtsesong i Nordland

– Ingen kan med sikkerhet si om det blir mulig å gjennomføre en stor konferanse i høst. Men selv om situasjonen skulle være normalisert til november, vil det nordnorske næringslivet og samfunnslivet ha all sin tid og energi rettet mot å håndtere de negative konsekvensene av koronapandemien. Vi velger derfor allerede nå å avlyse årets Agenda Nord-Norge, sier Liv B. Ulriksen, konstituert konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge. 

– Både næringslivet og det offentlige har krevende tider foran seg. Det handler om å sikre arbeidsplasser og å holde hjulene i gang i samfunnet vi alle er en del av. Dette arbeidet har også høyeste prioritet hos oss i NHO, LO og SpareBank 1 Nord-Norge. Vi bistår våre medlemmer og kunder i å komme seg gjennom koronakrisen, sier Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis. 

Les også:  40 millioner kroner til forskning på bærekraftig hav i Nord-Norge

Det har ikke vært aktuelt å gjennomføre konferansen digitalt, eller i en nedskalert versjon. 

– Det er en egen kraft i Agenda Nord-Norge som møteplass. Denne kraften er viktig for landsdelen. Men det er en kraft som ikke kan utløses digitalt. Vi tror heller på å legge til rette for et kraftfullt Agenda Nord-Norge i 2021, når landsdelen forhåpentligvis står på den andre siden av krisen, sier Rita Lekang, regionleder i LO i Nordland. 

Les også:  Svein Valle er ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme

Sted og dato for samlingen i 2021 er foreløpig ikke bestemt. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.