Nytt Sp-vedtak: Flere skal få bo og utdanne seg i distrikta

veier

Senterpartiet går inn for at Husbanken skal få gi flere rimelige boliglån i 213 av de minst sentrale kommunene i Norge, at flere skal få ta utdanning der de bor og at personbeskatningen må vurderes redusert for å stimulere til folkevekst over hele Norge.  

− Vi har innført gratis ferjer, halvert prisen på alle andre samband og i april halverer vi maksprisen på flyvinger til og fra distrikta. Satsingen på flere studieplasser innen yrker som er etterspurt der de er etterspurt er i gang. Den skal vi fortsette med uforminsket styrke. Nå tar vi distriktspolitikken videre for å utvikle hele Norge. Arbeidsledighetene er rekordlav og distriktsnæringslivet skriker etter folk. Vi skal øke attraktiviteten til distrikta og slik gjøre det enklere for noen av våre viktigste nasjonale næringer å få tak i kompetansen de trenger, sier Anne Beathe Tvinnereim, nestleder for Senterpartiet.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

− Vi skal gjøre det enklere å få bygge seg hus i 213 kommuner som dekker 70 prosent av landarealet i Norge, men bare har 13 prosent av innbyggerne. Dette er kommuner som sitter på enorme naturressurser. Naturressurser som vi trenger folk over hele landet til å forvalte – til det beste for hele Norge, sier Tvinnereim.

Uttalelsen ble vedtatt på Senterpartiets landsstyremøte tirsdag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.