Ny trafikkomlegging i Mælen i Bodø

nfk

Arbeidene med det nye krysset i Mælen pågår for fullt, og i løpet av uka er det klart for en ny omlegging. Man stenger Nordstrandveien inn mot Burøyveien og det blir omkjøring via Jernbaneveien.

– Denne gangen gjelder det Nordstrandveien på Rønviksiden av Mælenkrysset, der vi er nødt til å stenge i noen uker på grunn av gravearbeider, sier prosjektleder Christian H. Forsmo i Nordland fylkeskommune.

De som kjører mellom nordsida og sentrum/Stormyra må da kjøre via Jernbaneveien.

Les også:  Hele forskningsverdenen samles i Bodø

– Dette vil påvirke trafikkavviklingen i Tjeldberget, så folk må være forberedt på at det kan danne seg kø i de travleste periodene. Beregn god tid, og kjør utenom rushtidene, hvis du har mulighet. 

Den midlertidige stengningen gjelder for det meste av trafikken  –  bare utrykningskjøretøy og busser kan passere som vanlig. Bortsett fra stengingen inn mot den kommende rundkjøringen, vil Nordstrandveien fra Rønvika være åpen for trafikk.

Busstoppene i Mælen vil samtidig bli flyttet 50-100 meter nærmere Stormyra.

Les også:  LESERINNLEGG: Døgnåpent PCI-senter må på plass!

– Vi skal også så langt det lar seg gjøre opprettholde en gangpassasje forbi anleggsområdet. Følg skiltingen, sier Forsmo.

Rundkjøringen får tre armer. Trafikk som skal til Burøya fra riksveg 80 eller fra sentrum vil bli kanalisert via Jernbaneveien og Dreyfushammarn til Burøyveien. Det vil gi mindre trafikk i Nordstrandveien og gjennom den nye rundkjøringen.

I 2021 bygges det rundkjøring, ny bussholdeplass med eget felt utenom rundkjøringen, og bedre kryssinger for myke trafikanter. Bakgrunnen er at krysset Nordstrandveien/Burøyveien i Bodø har høy trafikk, dårlig sikt, og ofte oppleves som en flaskehals. Med rundkjøring i Mælen vil siktforholdene bli bedre, og farten vil gå ned inn mot krysset. Vi får en bedre trafikkavvikling og tryggere ferdsel for alle trafikantgrupper. 

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Det nye krysset skal stå klart senere i år. Prosjektet er en del av Bypakke Bodø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.