Husk å stille klokka til helgen!

nfd

Du må stille klokka denne helgen. Natt til søndag 27. oktober må du stille klokka en time tilbake.

 Mange lurer på om det snart blir slutt på å stille klokka. Det blir det altså foreløpig ikke, vi må vente til EU har behandlet ferdig saken. Så skal vi hente inn innspill på hvordan vi skal gjøre det her i Norge, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

I likhet med EU har Norge stilt klokka lenge. Europakommisjonen foreslo i fjor høst at vi skal slutte å stille klokka frem og tilbake hvert halvår.

 – Å stille klokka vekker engasjement hos veldig mange. Norge er i gang med å vurdere hva vi skal gjøre og vi planlegger å sende ut dette på høring om ikke altfor lenge, sier næringsministeren

Europaparlamentet stemte over forslaget 26. mars i år og legger opp til at en eventuell endring vil skje i 2021. Det pågår fortsatt diskusjoner i Rådet. Målet er at EU-landene skal bli enige i begynnelsen av desember.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

Næringsministeren har ansvar for Justervesenet og dermed også ansvar for nøyaktig tid. En grei huskeregel er at klokken alltid skal stilles mot nærmeste sommer. Altså en time frem om våren (mot sommeren) og en time tilbake om høsten (mot sommeren). Det betyr at vi får en ekstra time til helgen.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.