Ny by – Ny flyplass: Regjeringen med gladnyhet til Bodø

lufthavn ferie

Bodø kommune inviterte mandag til pressekonferanse i Bodø rådhus og temaet var Ny by-ny flyplass-prosjektet. Til stede på pressekonferansen var samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, nestleder i Arbeiderpartiet og fiskeri- og havbruksminister Bjørnar Skjæran, fylkesrådsleder Tomas Nordvoll og ordfører Ida Pinnerød.

Samferdselsministeren bekreftet helt i starten av pressekonferansen at han hadde med en hyggelig nyhet til Bodø og Nordland, opplyser Bodø kommune.

– Regjeringen har ønsket å realisere prosjektet om ny lufthavn og ny by, og være med å bidra til det. Og så kjenner alle forhistorien om at Avinor ikke kunne se seg i stand til å gjøre den investeringsbeslutningen med det oppsettet som var, og siden har vi sagt at vi ville jobbe hardt og intenst med å finne en løsning på prosjektet, sa Jon-Ivar Nygård.

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

– Det vi nå har gjort og som kommer i revidert nasjonalbudsjett er at vi fra statens side tar en større del av kostnaden. Det er 391 millioner kroner som kommer på et senere tidspunkt. Vi gjør også en annen fordeling av risiko for eventuelt byggesprekker i prosjektet, som gjør at Avinor kan være tryggere på å sette i gang. I tillegg styrker vi også Avinor med 250 millioner kroner slik at de har en bedre egenkapitalbase og er i stand til å gjøre denne investeringen.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

– Så nå ligger alt til rette for at Avinor kan ta den ønskede beslutningen om å gå i gang med prosjektet om ny lufthavn og ny by i Bodø, sa  Jon-Ivar Nygård til applaus fra de frammøtte i rådhuset. 

– Utrolig glad 
Det var en svært glad ordfører Ida Pinnerød som avlsuttet pressekonferansen.  

– Jeg er utrolig glad for at samferdselsministeren og regjeringen har lyttet til våre innspill. Det betyr veldig mye at vi kan gå videre i dette arbeidet, sa ordføreren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.