– Ikke kast smittevernutstyr!

munnbind

FrP er bekymret for at blant annet 2.5 millioner munnbind og masker er på vei til å gå ut på dato og dermed bli kastet. Partiet fremmet derfor i dag, tirsdag, forslag om å sende smittevernutstyret til Ukraina.

– Det blir for dumt om millioner av masker og annet åndedrettsvern går ut på dato fordi det ligger på et lager. Det blir spesielt dumt når det finnes behov både her hjemme i Norge, i Ukraina eller i Ukrainas nærområder, sier Bård Hoksrud, helsepolitisk talsperson for FrP.

Les også:  Brakvalg for Høyre i Bodø: Her er tallene

I tillegg til å sørge for at smittevernutstyr ikke bare må kastes, påpeker FrP partiets gjennomslag for å sikre produksjon av slikt utstyr i Norge. Gammelt utstyr må erstattes av nytt.

– FrP fikk i fjor med seg Stortinget på å sikre produksjon av smittevernutstyr i Norge, og at vi har et godt beredskapslager i tilfellet pandemien blusser opp igjen. Det hjelper ikke med gode vedtak om regjeringen ikke følger opp, sier Morten Wold, medlem i helse- og omsorgskomiteen.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

–  Det er satt av 200 millioner kroner til å styrke beredskapen i Norge og kjøpe åndedrettsvern. Hvor er det blitt av disse pengene? FrP mener de burde prioriteres til å bruke på norske bedrifter som produserer smittevernutstyr, slik at de ikke går over ende. Slik sikrer vi oss for fremtiden, sier Hans Andreas Limi, finanspolitisk talsperson for FrP.

– Pandemien har lært oss at det er viktig å sørge for nasjonal produksjon av smittevernutstyr. I en situasjon der verdens forsyningslinjer bryter sammen kan ikke vi risikere å bli stående uten verktøyene vi trenger for å bekjempe fremtidige kriser, sier politikerne fra FrP.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.