Nettsvindel øker under julehandelen

tjen penger online

Samtidig som forbrukere forbereder seg på uslåelige tilbud og butikker og fintech-selskaper forbereder seg på rekordsalg, er omfanget av svindel knyttet til betaling større enn noen gang.

Markedsdata viser en bekymringsfull økning i ulike former for betalingssvindel. Dette utgjør en betydelig utfordring for sikkerheten i finansielle transaksjoner i julehandelen, som typisk starter med velkjente Black Friday.

Ifølge data fra Juniper Research i 2020, var det forventet at tap på grunn av svindel i detaljhandelen ville overstige 188 milliarder euro (206 milliarder dollar) mellom 2021 og 2025, med netthandel som hovedårsak til svindelen. En ny rapport fra samme firma viser at de estimerte tapene knyttet til svindel mellom 2023 og 2028 beløper seg til 330 milliarder euro (362 milliarder dollar), med mer enn 34 milliarder euro i 2023 og 83 milliarder euro i 2028. 

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

– Økende svindel gir store utfordring for bedrifter å sørge for sikkerhet og overholdelse av regler i alle ledd. Dette gjelder for eksempel betalingstransaksjoner i mange virksomheter, inkludert finanssektoren, fintech, digitale markedsplasser og detaljister. I travle handletider som Black Friday og julehøytiden øker antallet transaksjoner kraftig, noe som også øker alvoret av eventuelle angrep på forbrukere og bedrifter i denne perioden, sier Asger Hattel, administrerende direktør i Signicat.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.