Disse konfirmasjonsgavene bør forsikres

codan forsikring

Har konfirmanten din fått noen ekstra fine gaver som smykker eller elektronikk? Sannsynligvis er de ikke dekket av vanlig forsikring.

– Man bør vurdere en ekstra verdiforsikring på gaver som bunader, kameraer og smykker. Dette er ofte så dyre objekter at de ikke dekkes av reise- eller innboforsikringen, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

Begrenset beløp
Tall fra norske banker viser at hver konfirmant i snitt får 30-40 000 kroner i rene pengegaver. I tillegg kommer dyre gaver som bunad og klokker.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

– Mange tenker nok ikke på at de bør gjennomgå forsikringene sine på nytt etter å ha fått slike store gaver. Både reise- og innboforsikringer har som regel begrensninger i beløp, som ofte ikke vil være tilstrekkelig til å dekke tapet av en gjenstand på over 25-30 000 kroner, sier Persson.

Hvis du skaffer deg en egen verdiforsikring på dyre objekter, gjelder den vanligvis over hele verden og dekker tyveri, tap og nesten alle uforutsette skader. Egenandelen ligger på rundt 10 prosent av verdien av objektet.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

Ha kvittering eller takst
Å forsikre en bunad til 40 000 kroner koster rundt 300 kroner per år. En klokke til 10 000 vil også ha en årlig premie på cirka 300 kroner.

Skadesjef Annika Persson foreslår at man kontakter forsikringsselskapet sitt og vurderer forsikringen sin hver gang familien får nye, dyre objekter.

– Sørg for å ha alle kvitteringer som dokumenterer verdien. Noen ganger må en gjenstand takseres, for eksempel hvis man får et eldre smykke som gave, sier hun.

Les også:  Undersøkelse om kundeforhold: – Norsk kundelojalitet vil bli satt på prøve i 2024

Som regel må man allerede ha andre forsikringer i et selskap for å kjøpe en slik verdiforsikring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.