Sport Norge vil redde restauranter med spleiselag

sport norge

Med hashtaggen #åpenimorgen vil Sport Norge oppfordre flere som har klart seg godt gjennom korona til å hjelpe restauranter som sliter.

Sportsbransjen er blant dem som har gjort det godt i koronatiden. Sport Norge forventer en økning i omsetning på cirka 20% i år sammenliknet med i fjor, fra 180 millioner til cirka 212 millioner kroner i 2020. 

– Vi har vært heldige i koronaperioden, og vi ønsker å hjelpe de som har vært mindre heldige, og da falt valget vårt på lokale restauranter og serveringssteder, sier daglig leder i Sport Norge, Odd Arne Larsen.

Hver av de 8 Sport Norge-butikkene velger seg ut en lokal restaurant de ønsker å støtte, og med i gjennomsnitt 10 ansatte per butikk, gir de 7000 kroner til hver restaurant.

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

Nå oppfordrer de flere aktører til å bli med på dugnaden. De har allerede fått med seg Fana Karosseri, som nå har gitt 7000 kroner til restauranten Villani på Lagunen Storsenter.

– Det er viktig at flere bidrar så vi unngår at våre lokale restauranter går konkurs. Vi ønsker også å kunne ha et sted å gå ut å spise når vi får lov til det igjen, sier daglig leder i Fana karosseri, Trond Leiknes.

Sport Norge har også fått samarbeidspartnere med på dugnaden. Digitalbyrået Picapoint og økonomi-og regnskapsrådgiver ECIT Invent AS har nå forpliktet seg til å gi 700 kroner per ansatt til en lokal aktør. De tar nå en vurdering på hvem de skal støtte.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

Sport Norge er tydelige på at de trenger flere med på laget for å bidra til å unngå konkurser, og det er derfor de nå har startet spleiselaget under hashtaggen #åpenimorgen.

– De store kjedene får større redningspakker av regjeringen enn de små, og de små er mer sårbare. Det er derfor vi har valgt å gi til de små, lokale aktørene. Nå håper vi at flere blir med på denne støtteaksjonen, sier Larsen.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

Sport Norge oppfordrer flere aktører som har klart seg godt økonomisk gjennom korona-krisen om å støtte lokale spisesteder. De oppfordrer alle som kan, små som store, til å gi 700 kroner per ansatt til lokale restauranter.

– På den måten kan vi få flere aktører til å støtte de samme restaurantene, som er en forutsetning for at vi kan bidra til å redde bedrifter som er nær konkurs. Så håper vi, når korona slipper taket, at flere restauranter kan si: – Åpen i morgen, avslutter daglig leder i Sport Norge, Odd Arne Larsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.