NATO-parlamentarikere møtes på Stortinget

Stortinget

Politikere fra 30 land deltar når Stortinget er vertskap for møtet i den faste komitéen (Standing Committee) i NATOs parlamentarikerforsamling (NATO PA) 25. – 26. mars. Statsminister Jonas Gahr Støre skal tale til forsamlingen.

− I en svært alvorlig sikkerhetspolitisk situasjon er det viktigere enn noen gang å møtes til jevnlige diskusjoner både på regjeringsnivå og på parlamentarikernivå. Gjennom å være vertskap for det årlige vårmøtet i NATO PAs faste komité, tar Norge og Stortinget vår del av ansvaret for at slike møter kan finne sted, sier Trond Helleland (H), leder for Stortingets delegasjon til NATO PA.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Den faste komitéen er NATO PAs styrende organ, og møtet samler parlamentarikere fra alle NATOs medlemsland i stortingssalen.

På grunn av det nært forestående valget i Finland er den finske delegasjonen forhindret fra å delta, men den svenske delegasjonen kommer til Stortinget.

− Vi setter stor pris på at Sverige og Finland nå er inkludert i disse møtene, som inviterte medlemmer til NATO. Parlamentene i Tyrkia og Ungarn må nå raskt ratifisere begge landenes medlemskapssøknader, slik at de blir fullverdige medlemmer av alliansen, sier Helleland.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Søndag 26. mars vil statsminister Jonas Gahr Støre møte deltakerne og gi en orientering om norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk.

− Det er viktig at de andre NATO-landene får høre norske perspektiver på disse problemstillingene, og vi er takknemlige for at statsminister Støre prioriterer dette, sier Trond Helleland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.