Nå bør du måke hyttetaket!

hytte

Nå er det mye snø i fjellet, og mange hytter er ikke dimensjonert for å tåle store snømengder. – Venter du for lenge med å måke, kan hytta i verste fall bli totalskadd.

Det har kommet mye snø i det siste, og det øker risikoen for skader på tak og terrasse. Det gjelder spesielt eldre hytter og uthus.

– Vår oppfordring til hytteeiere er å måke snø av hyttetak og terrasse før det blir for tungt. Om taket raser sammen kan det bety at både hytte og alt du har inne i den blir totalskadet, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. 

Les også:  Datingekspertens råd: Ikke dra på første date på valentinsdagen!

Siden 2020 har Fremtind registrert nær 400 skader som følge av snøtyngde og takras. Skadene er estimert til om lag 43 millioner kroner.

Meteorologisk institutt har sendt farevarsel for kraftig vindfokk i fjellet. Det betyr at mange tak kan ha ujevn belastning av snø.

– Når det kommer mye vind blir snøen skjevt fordelt på taket, og vektfordelingen og belastningen blir ujevn. Om det blir mildvær eller regn, kan snøen bli veldig tung. Da er skadepotensialet stort, sier Hofstad-Nielsen.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Som forsikringskunde har du et ansvar for å unngå og begrense skader. Men hva gjør du hvis du ikke kan dra på hytta, og du vet at taket er fullt av snø?

– Tenk alternativt, oppfordrer skadeforebyggeren. – Er det noen som kan hjelpe deg med å måke taket? Finnes det et vaktmesterselskap på hyttefeltet, som tar på seg slike oppgaver?

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Har du hytte litt utenfor allfarvei, eller det er vanskelig kjøreforhold, kan du forhøre deg lokalt om noen tilbyr måketjenester.

– Uansett om du måker selv eller får noen til å gjøre det for deg, bør du tenke på sikkerheten, og passe på at ingen faller ned, avslutter Hofstad-Nielsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.