MUSIKK: Singelen «Five Times» sluppet av SKAAR

s1

Som en frisk vind fra vest kom Hilde Skaar aka. SKAAR fra Stord inn på norske hitlister i fjor høst. Nå er hun nok en gang klar med ny musikk.

«Five Times» heter låten, som følger opp låten «24», en låt som har gått varmt på radio den siste tiden. «Five Times» er mer enn bare en fengende poplåt. Den er også en låt med et budskap som er viktig for Hilde, som tar opp aktuelle tema som likestilling og kvinnekamp, både i dag, men også i et historisk perspektiv.

– Låten handler om hvordan et dårlig kvinnesyn har fulgt samfunnet gjennom historien, og hvordan man gjennom det har fått et forskrudd syn på hvordan man kan behandle kvinner. Den handler ikke om å hate menn, men om hvordan fortellinger og normer har vært med på å lage en kultur som diskriminerer kvinner og lærer menn at de skal se på oss som objekter.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Tema som bringes opp i teksten er utroskap, misbruk, vold og dårlige strukturer. Samfunnsproblemer som er høyst reelle, og som rører ved noe i de fleste av oss. For Hilde er det viktig å sette ord på dette, og å bruke engasjementet i musikken hun lager. For selv om hun lager hits som fester seg til hjernen fra første strofe, er det alltid et budskap i det hun formidler. Den må bety noe, både for henne selv og for andre. Likestilling er et tema som virkelig vekker dette engasjementet i Hilde. En signatur for samtlige av hennes låter er at de har blitt produsert av kvinner og den svenske duoen i MadFun står også bak «Five Times», så vel som «Wicked Rhythm», «24» og «Higher Ground».

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

– Jeg er så lei av at menn ofte klarer å finne en måte å skylde på kvinner for deres egne feil. Hvis de er utro – så er det fordi kvinnen ikke ga dem nok oppmerksomhet. Hvis de voldtar – er det fordi kvinnen sendte ut uklare signaler, eller hadde på seg altfor provoserende klær. Denne låta går ut til alle damer der ute som syns disse mennene bør ta ansvar for sin egen dritt!

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Denne sommeren har SKAAR høstet lovord for sin energiske scenepersonlighet og blir stadig plukket frem som en av de nye artistene man bør følge med på i tiden som kommer. Tidlig neste år ventes hennes aller første EP.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.