Hyundai og Aptiv sammen om autonom kjøring

biler speed

Hyundai Motor Group og Aptiv danner et Joint Venture for autonom kjøring. Samarbeidet vil utvikle og kommersialisere autonom kjøring på nivå 4 og 5. Testing av helt førerløse systemer startes i 2020, og en produksjonsklar plattform for autonom kjøring blir tilgjengelig i 2022.

Hyundai Motor Group og Aptiv vil begge ha 50 % eierskap i det nye joint venture, som har en verdi på totalt 4 milliarder USD. Partnerskapet styrker deres felles visjon om å gjøre mobilitet mer sikker, miljøvennlig, tilkoblet og tilgjengelig.

Les også:  Havbrukskommunenes inntekter sikres

Det nye joint venture vil ledes av Karl Iagnemma, President, Aptiv Autonomous Mobility og hovedkontoret vil være i Boston, med teknologisentre flere steder i USA og Asia, inkludert Korea. Senteret i Korea vil ha en nøkkelrolle og være testbase for plattformer tilpasset autonome biler. Hyundai Motor Groups sterke tilstedeværelse i det lokale markedet og landets ledende 5G infrastruktur er ventet å stimulere utviklingsarbeidet.

Hyundai startet først testing av autonome kjøretøy på offentlige veier i USA i 2015, med lisens fra delstaten Nevada. Under CES i 2017 utvidet de forsøkene til bymiljøer, og viste publikum selvkjørende teknologi med sin autonome IONIQ-modell. I februar 2018 demonstrerte Hyundai med suksess autonom kjøreteknologi på nivå 4 på motorvei, da fem NEXO-brenselcelleelektriske biler kjørte 190 kilometer fra Seoul til Pyeonchang uten engasjement fra fører. 

Les også:  Sjokktall: Fire av ti private barnehager gikk med underskudd i 2021!

Aptiv er et globalt teknologiselskap med en industriledende portefolio av avanserte mobilitetsløsninger. De har vært ledende på utvikling av software for selvkjørende biler siden det historiske 2007 DARPA Challenge. I 2015 gjennomførte de den første autonome kjøreturen fra kyst-til-kyst i USA, og var også de første til å kommersielt distribuere autonome kjøretøy globalt.

Aptiv drifter mer enn 100 autonome kjøretøyer på flere kontinenter, under en rekke kjøreforhold og i ulike miljøer, inkludert den største kommersielle samlingen av selvkjørende biler i Las Vegas. 

Les også:  Procon Digital dropper klimakvoter: Planter klimaskog i Norge

Transaksjonen med det nye joint venture er underlagt godkjenning, og er forventet klar tidlig  andre kvartal I 2020.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.