Hyundai og Aptiv sammen om autonom kjøring

biler speed

Hyundai Motor Group og Aptiv danner et Joint Venture for autonom kjøring. Samarbeidet vil utvikle og kommersialisere autonom kjøring på nivå 4 og 5. Testing av helt førerløse systemer startes i 2020, og en produksjonsklar plattform for autonom kjøring blir tilgjengelig i 2022.

Hyundai Motor Group og Aptiv vil begge ha 50 % eierskap i det nye joint venture, som har en verdi på totalt 4 milliarder USD. Partnerskapet styrker deres felles visjon om å gjøre mobilitet mer sikker, miljøvennlig, tilkoblet og tilgjengelig.

Det nye joint venture vil ledes av Karl Iagnemma, President, Aptiv Autonomous Mobility og hovedkontoret vil være i Boston, med teknologisentre flere steder i USA og Asia, inkludert Korea. Senteret i Korea vil ha en nøkkelrolle og være testbase for plattformer tilpasset autonome biler. Hyundai Motor Groups sterke tilstedeværelse i det lokale markedet og landets ledende 5G infrastruktur er ventet å stimulere utviklingsarbeidet.

Hyundai startet først testing av autonome kjøretøy på offentlige veier i USA i 2015, med lisens fra delstaten Nevada. Under CES i 2017 utvidet de forsøkene til bymiljøer, og viste publikum selvkjørende teknologi med sin autonome IONIQ-modell. I februar 2018 demonstrerte Hyundai med suksess autonom kjøreteknologi på nivå 4 på motorvei, da fem NEXO-brenselcelleelektriske biler kjørte 190 kilometer fra Seoul til Pyeonchang uten engasjement fra fører. 

Aptiv er et globalt teknologiselskap med en industriledende portefolio av avanserte mobilitetsløsninger. De har vært ledende på utvikling av software for selvkjørende biler siden det historiske 2007 DARPA Challenge. I 2015 gjennomførte de den første autonome kjøreturen fra kyst-til-kyst i USA, og var også de første til å kommersielt distribuere autonome kjøretøy globalt.

Aptiv drifter mer enn 100 autonome kjøretøyer på flere kontinenter, under en rekke kjøreforhold og i ulike miljøer, inkludert den største kommersielle samlingen av selvkjørende biler i Las Vegas. 

Transaksjonen med det nye joint venture er underlagt godkjenning, og er forventet klar tidlig  andre kvartal I 2020.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.