Frisk opp sommerfesten med favoritten St. Germain Spritz

slager

Varme sommerdager gir en god anledning til å mikse en skikkelig god drink. Her er oppskriften på den friske favoritten St. Germain Spritz med hylleblomstlikør – som også anbefales av barsjefen hos Grand Hotel Oslo.

Spritz og NoLo-bølgen har for alvor fått fotfeste blant nordmenn. Lette, friske, alkoholsvake drinker passer perfekt utover våren og sommeren. St. Germain Spritz er en deilig floral variant med tydelig aroma av hylleblomst.

– Hylleblomstlikøren St. Germain gjør drinken ekstra sommerlig og lett. Jo tørrere prosecco eller annen musserende vin du bruker, desto bedre blir den, forteller Commercial Activation Manager i Bacardi, Jesper Høst.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

St. Germain er en fransk likør laget med ferske, håndplukkede hylleblomster én gang i året, sent på våren. Hver eneste flaske St. Germain inneholder 1000 hylleblomster.

– Hylleblomst er en veldig populær ingrediens og vi venter at dette blir en av sommerens store trender, sier Høst.

Det spår også den meritterte barsjefen, Marek Novak hos Eight Rooftop Bar på Grand Hotel Oslo.

Denne våren er taket i baren dekket av blomster dekortert av hotellets egen (og Norges mest premierte) blomsterdekoratør, Stein Are Hansen. I baren serveres St. Germain.

Gjennom sin «Lighthouse»-satsning, samarbeider Bacardi med noen få, nøye utvalgte utesteder de anser som Norges viktigste og mest ambisiøse. Eight Rooftop Bar er det seneste tilskuddet under denne paraplyen, og fungerer som ambassadør for hylleblomstlikøren St. Germain.

– Historiske Grand Hotel Oslo i hjertet av hovedstaden er ensbetydende med la belle vie – det gode liv. Gledesfylt dekadanse er også selve hjertet i vår franske hylleblomstlikør St. Germain, så samarbeidet vårt falt seg helt naturlig, forteller Commercial Activation Manager i Bacardi, Jesper Høst.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Oppskrift: St. Germain Spritz

4 cl St. Germain

6 cl Prosecco/musserende vin

6 cl Club soda

Fyll et longdrink- eller vinglass med isbiter, hell over St. Germain og topp med Prosecco og club soda. Rør om og pynt med et par sitronskiver.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.