MUSIKK: Kaptein Sabeltann ute med albumet «Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant»

warner

I 30 år har Kaptein Sabeltann-sangene blitt sunget av små og store sjørøvere over hele landet. I dag slippes helt nye versjoner av noen av de kjente og kjære låtene i forbindelse med animasjonsfilmen «Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant».

Musikken er arrangert av Sol Heilo, og Terje Formoe kommer med en egen overraskelse til fansen: en helt ny sjørøverlåt, sunget av Julie Bergan.

Les også:  Nye kjendisrekrutter klare for «Kompani Lauritzen»

Qvisten Animations storfilm Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant blir kronen på verket i jubileumsåret. Filmen er regissert av Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune, og har premiere om én uke, fredag 27. september. Flere av låtene skrev Terje Formoe allerede for 30 år siden, og har for lengst blitt klassikere. Musikken har en viktig plass i animasjonsfilmen.

– Animasjonsfilm har et helt spesielt uttrykk, og vi vil at musikken skulle ha en form som passer til dette. Sol Heilo er full av musikalsk mot og lekenhet, og har fått sangene over i et format som kler animasjonsfilmen veldig godt, sier Terje Forme.

Les også:  Juleturneen Julegaven med Trine Rein og Adrian Jørgensen til Bodø

– Å få mulighet til å jobbe med et univers som Kaptein Sabeltann er for meg et privilegium. Dette er i all fremtid norsk kulturarv som absolutt alle kjenner til. En verden der alt er lov er en verden som passer meg perfekt, sier Sol Heilo.

Flere kjente rockemusikere har bidratt på låtene, som Åge Sten Nilsen, Ronni Le Tekrø og Mannskoret.

Les også:  Slik blir årets «P3 Gull» på NRK
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.