Ny bok: Juss i veitrafikk og trafikkopplæring

fartsgrense

Veitrafikk og trafikkopplæring er regulert av et omfattende og til tider uoversiktlig lovverk. Det er viktig at trafikanter forstår reglene så likt som mulig og følger dem, men også at de yrkesgruppene som forvalter lovverket, driver trafikkopplæring eller -planlegging, forstår og anvender det riktig.

Men det skjer store og omfattende endringer innen området, blant annet har det de siste årene kommet flere nye kjøretøy som segways, elektriske sparkesykler og skateboards, inn i trafikken. Dermed er det lett å miste oversikten, men i den nye boken «Juss i veitrafikk og trafikkopplæring» har jurist Roger Helde samlet alt om norsk veitrafikkrett.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Boken inneholder en komplett oversikt over norsk veitrafikkrett samt en innføring i overordnet juridisk metode, forvaltningsrett, strafferett og bilansvaret. Boken er skrevet for å kunne fungere som pensumbok for studenter og som et oppslagsverk for fagfolk. Det er en bok som er skrevet for å gjøre et komplekst regelverk oversiktlig for folk som skal bruke det i hverdagen, for kjørelærere, sjåfører og alle som jobber med forvaltningen av norske veier. Boken spenner fra veiskilt og blinklys til nye problemstillinger vedrørende elektriske sparkesykler og selvkjørende biler. 

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

Roger Helde er førstelektor i juss og ledelsesfag ved Handelshøgskolen Nord universitet. Han har juridisk embetseksamen fra UiO, master i organisasjon og ledelse fra NTNU og er sertifisert metodeveileder Supplemental Instruction fra European Centre for SI-PASS, Lund University. Helde har over 25 års lederfaring fra offentlige og private organisasjoner, og har vært foreleser og veileder i juridiske fag ved flere universitet og høyskoler.

Fra 2017 har han hatt ansvaret for Trafikk-juridiske fag ved Nord universitet og Trafikant- og kjøretøystudiet til Statens vegvesen. Samme år ble han engasjert av Store Norske leksikon som ansvarlig for fagområdet «Vegtrafikklovgivning», og oppnevnt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet som leder av Husbankens Klagenemnd.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.