MUSIKK: Jonas Alaska slipper låta «You Don’t Know How to Dance»

jonas alaska

Da Jonas Alaska slapp låta «Light Switch» før sommeren, var det til unisont hakeslipp, og stormende jubel. Låten har vært listet på både NRK P3 og NRK P13, og har vært et lydspor for mange gjennom sommeren. Nå følger han opp med enda en knallsterk låt fra det kommende albumet.

– «You Don’t Know How to Dance” er mitt forsøk på å skrive en ren kjærlighetserklæring, minus all drama og hjertesorg, forteller Alaska.

Etter slippet av det kritikerroste albumet «Roof Came Down» i 2020, satte Jonas Alaska seg ned med blanke ark og en intensjon om å skrive poplåter for andre artister.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Det var debutplata til Billie Eilish som ga meg lyst til å skrive noen låter uten alle regler og hindre, som jeg har satt opp for meg selv i årenes løp. Det var så forløsende og befriende at jeg pøste ut en haug med låter løpet av noen uker, forteller Alaska.

Underveis i låtskriverprosessen ble han imidlertid så glad i låtene at han bestemte seg for at de skulle utgjøre hans sjette studioalbum, som slippes til høsten.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Som forrige single er også denne låten produsert av Eivind Helgerød. Alaska kontaktet den fremadstormende produsenten etter å ha fulgt med på prosjektene hans i lengre tid.

– Jeg ringte Eivind Helgerød for å høre om han ville produsere plata. Han lurte på hvorfor jeg spurte nettopp han, det hadde jeg egentlig ikke noe godt svar på, men det at han har jobbet med Emilie Nicholas, Kristian Kristiansen, Astrid S og Cezinando tenkte jeg var en bra kombo for dette prosjektet. Han er ekstremt musikalsk, jobber veldig kjapt og intuitivt og er full av ideer og innspill, akkurat den type partner in crime jeg trengte til denne plata.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Sammen har de kommet opp med et lydbilde og en produksjon som er fjernt fra det publikum har blitt vant til å høre fra Alaska.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.