Spillegrenser hos Norsk Rikstoto: Ny ordning for gevinsttillegg

norsk rikstoto

Under henvisning til Stortingets behandling av overgangsordning til tapsgrenseregime  for  Norsk Rikstoto, vil enkelte av Norsk Rikstotos kunder få tilbud om et gevinsttillegg som kan legges til spillegrensen. Gevinsttillegget er  individuelt  beregnet basert på kundenes spillehistorikk tilbake til 2018, og gevinsttillegget kan benyttes i løpet av  2021.

Ved årsskiftet 2020 til 2021 fikk Norsk Rikstotos kunder med netto positiv gevinst fra 2020, tilbud om å tillegge det aktuelle beløpet til spillegrensene.  Landbruks- og matdepartementet (LMD) bekreftet i brev av 9. juli 2021  hvordan  Familie- og kulturkomiteens merknad skal forstås og hvordan gevinstinnfasing fra 2020 kan gjøres.  

Les også:  Nettsvindel øker under julehandelen

LMD fremholder at gevinster fra 2020 kan behandles på samme måte som i 2021. Det betyr at gevinster vunnet i 2020 fortløpende legges til tapsgrensen som en gevinstsaldo, mens etterfølgende innsatser trekkes fra gevinstsaldoen (så lenge den er positiv). LMD åpner også for en alternativ modell hvor spillere som har større samlet nettogevinst fra spill i 2019 og 2020, eller som sum av årene 2018, 2019 og 2020, enn resultatet av beregningen som nevnt over, kan tillegge dette beløpet.Beløpet som gir det høyeste tillegget er «gevinsttillegget». 

Les også:  15 millioner plastposer spart siden i sommer

Gevinsttillegget beregnes av Norsk Rikstoto individuelt, basert på kundenes spillehistorikk tilbake til 2018. Norsk Rikstoto vil – basert på de individuelle beregningene - velge det alternativet som gir det største tillegget til spillegrensene. Beregningene tar utgangspunkt i føringene som er gitt av Landbruks- og matdepartementet.

Gevinsttillegget vil tilgjengeliggjøres for de aktuelle kundene fra og med i dag den 23. august 2021 og kundene må bekrefte spill for gevinsttillegget innen 30. september.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.