MUSIKK: John Olav Nilsen & Nordsjøen ute med låta «Et hav av misnøye»

hes

John Olav Nilsen har satt et solid fotavtrykk hos en generasjon musikkelskere her til lands med sin poetiske gatepop og stilsikre uttrykk. Først backet av Gjengen, som senere ble erstattet av Nordsjøen.

Låten «Et hav av misnøye» ble laget på et skur i Bergen høsten 2020 og senere spilt inn live i studio på Bergen Kjøtt.

– «Et hav av misnøye» handler om to personer med samme utgangspunkt som har endt opp på to vidt forskjellige steder. Kanskje er de venner, kanskje er de brødre. De er uansett sammenflettet til tross for avstanden i skinn og sinn. De lyser hverandre opp, men siden de ikke klarer å se eller og si dette til hverandre, har jeg skrevet en tekst om det for dem, forteller John Olav Nilsen om sin nye single.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

Nilsens tekster og sanger som “Diamanter og kirsebær”, “Hull i himmelen”, “Valiumvalsen”, “Bensinbarn” og “Nesten som vi lever” vil stå seg som evige klassikere i norsk musikkhistorie.

Snart et tiår har gått siden John Olav Nilsen & Gjengen ble oppløst og bandet spilte sin avskjedskonsert på USF i Bergen. I 2016 ble Gjengen erstattet med Nordsjøen, bestående av John Olav Nilsen og de tidligere Gjengen-medlemmene Einar Vaagenes og Lars Eriksen, samt det nye tilskuddet Mikael Kanstad.

Les også:  MUSIKK: Gåte slipper låta "Førnesbrunen"

Helt siden den kritikerroste og Spellemannvinnende gullplate-debuten “For Sant Til å Være Godt” (2009) har Bergensartisten vært blant sin generasjons absolutte livefavoritter i Norge, og det nyeste albumet «Det store i det små», som ble sluppet i 2020, fikk strålende kritikker, og ble kåret til Årets norske album av Musikkbloggen Deichman.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.