LESERINNLEGG: Norske politikere må aldri glemme grunnloven og det norske folk!

vidar kleppe

Grunnloven må og skal være grunnlaget for det norske folkestyret. Gjennom Grunnloven er vi sikret ytringsfrihet, trosfrihet og forsamlingsfrihet.

Av Vidar Kleppe, politisk nestleder for Demokratene.

Norge skal være et selvstendig og uavhengig rike basert på de verdiene vi har fått gjennom vår kristne kulturarv og humanismen. Norge skal styres gjennom lover vedtatt av Stortinget, eller av folket selv gjennom folkeavstemninger. 

Demokratene vil opprettholde Norge som et fritt, selvstendig land som er eid og styrt av Norges innbyggere. Vern om liv og trygghet for alle vil sikre et samfunn preget av medmenneskelighet. Norsk kultur skal videreføres og videreutvikles.

Les også:  Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

På den måten vil vi styrke vår lokale og nasjonale identitet og ta vare på vår kulturelle arv. Demokratene vil motarbeide at Norge selges bit for bit. Norske ressurser og bedrifter skal ikke styres av globale kapitalinteresser.

Og bare så det er sagt: Demokratene ønsker et vennskapelig samarbeid med alle demokratiske og frie nasjoner i verden, men vi kan ikke akseptere at Norge avgir suverenitet til noen overnasjonale utenlandske organer.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

Demokratene vil føre en meget restriktiv innvandringspolitikk. Det må være en selvfølge at innvandrere lærer seg norsk og innretter seg etter norske lover og regler. Demokratene vil at lovgivningen i Norge skal være basert på vestlige, humanistiske og demokratiske prinsipper. Demokratene vil derfor motsette seg all lovgivning basert på annet enn den norske.

Demokratene mener vil derfor snarest mulig trekke Norge ut EØS, ACER og Schengen. Demokratene vil aldri ikke delta i noen regjering eller aktivt støtte opprettelsen av noen regjering uten at folket blir spurt i en folkeavstemning om vårt medlemskap i Schengen og EØS – håper derfor at en slik folkeavstemning senes – kan bli gjennomført sammen med stortingsvalget i 2021. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.