6 lag fra Nordland deltar nå i NM i lunsj

ofg

Ungdomsskoler over hele landet kniver nå om å bli Norgesmester i lunsj, 6 av lagene er fra Nordland. Sunt kosthold i ungdomsårene er viktig for læring og mestring i skolen. Undersøkelse utført juni 2016 (Ipsos), viser at elever opplever press og stress knyttet til skolemåltidet og at hovedmotivasjonen for å spise skolemat er å skaffe seg energi.

Ungdommene søker raske, enkle, rimelige og mettende løsninger. Påvirkning fra sosiale medier, samt mulighet til å velge skolemat på egen hånd, gjør at den tradisjonelle matpakken i stor grad faller gjennom og at det velges matløsninger som ikke det beste for kroppen og hodet i en læringssituasjon.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

NM i lunsj er en kreativ konkurranse med fokus på godt kosthold og matglede, der elevene selv kommer opp med løsninger på skolemat de ønsker, uavhengig av om de spiser tradisjonell matpakke eller det er kantineløsning på skolen. Elevene blir utfordret på om lunsjforslaget de kommer opp med kan gjennomføres på skolen og om det er mulig å samarbeide med lokale aktører for å få til varige løsninger for måltidsituasjonen på sin skole.

– Vi gleder oss til å se kreativiteten og de gode ideene vi vet ungdommen selv sitter på. Resultatene fra konkurransen skal vi blant annet bruke aktivt i vårt arbeid for å påvirke til innovasjon og produktutvikling i matvarebransjen overfor denne målgruppen, sier prosjektleder Silje Thoresen Tandberg.

Les også:  VIDEO: Gjennomslag i løsmassetunnelen på Helgeland

Konkurransen foregår via Facebook og lagene legger ut innlegg på sin Facebookside og oppdaterer underveis hva de finner på. På bakgrunn av dette vil juryen velge ut årets tre finalister.

– Allerede nå er det kommet svært mange gode bidrag fra lagene. Det er lett å se at kreativiteten og innsatsen er på topp og jeg tror at mange kjenner på konkurransenervene nå- her er det snakk om heder og ære og en god slump med premiepenger som skal brukes til å bedre skolens spisemiljø. Akkurat nå jobbes det iherdig blant de påmeldte lagene for å bli ferdige med sine bidrag til fristen som er fredag 9.mars kl. 16, forteller prosjektleder Silje Thoresen Tandberg.

Les også:  SpareBank 1 Nord-Norge oppretter Nord-Norsk fond

Konkurransen har som overordnet mål og bidra til at flere av landets ungdomsskoleelever spiser et fullverdig måltid i en hyggelig setting i løpet av skoledagen og at de har et tilbud som er i tråd med Helsedirektoratets kostråd, Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold og Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i ungdomsskolen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.