ANNONSE: De beste aksjene for nybegynnere, ifølge Norske finanseksperter

Aksjer har ikke alltid vært like populært som det er i dag. Før var det i all hovedsak noe eldre menn snakket om og handlet, men nå som teknologien har gjort sitt og alt er tilgjengelig på bare noen få tastetrykk, er det heldigvis noe blitt flere og flere har satt seg inn i.

At interessen for aksjer og fond øker er ikke veldig rart. Rentene man får fra banken kan veldig sjelden sammenlignes med gevinstene man kan tjene på aksjer og fond årlig. Når man tar til inflasjon til betraktning, taper man faktisk penger ved å la dem stå på en bankkonto med lav rente.

Før var det ikke bare bare å kjøpe aksjer, og internett har med aksjer, og som alt annet, gjort det mye lettere. Nå finnes det utallige applikasjoner og selskaper man kan kjøre aksjer direkte gjennom, eventuelt kan man også kjøpe aksjer via banken man bruker. De aller fleste banker i Norge tilbyr kjøp av aksjer og fond, og det er også mulig å finne nybegynnerguider til hvordan man kjøper og selger aksjer.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Sparing i aksjer og fond kommer naturligvis med en viss risiko, men den er veldig liten. I hvert fall dersom man velger fond. Her kan man dog forvente mye bedre gevinst enn det man ville fått fra en vanlig bankkonto. Belønningen kan være eksponentiell, men du må huske at enhver investering medfører en risiko.

Dette er de beste aksjene for nybegynnere

Utvalget av aksjer man kan kjøpe er enormt, og det vokser stadig etter hvert som nye selskaper dukker opp. Det er ikke bare bare å vite hvor man skal begynne og hva man burde se etter. Første bud er dog naturligvis å vite hvordan alt fungerer.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Når man vet hvordan alt fungerer og man er klar til å sette i gang, er det viktig at man har satt seg noen mål, og at man vet hva formålet med kjøpet er. Er målet langsiktig sparing? Kortsiktig sparing? Dette er viktige ting å tenke på som utvilsomt vil påvirke ditt valg av aksjer. Det er også mulig å få noen aksjetips på https://aksjebloggen.com/aksjetips/ dersom man ønsker det.

For nybegynnere er det naturligvis å velge sikkert i begynnelsen, og da er aksjer i selskaper som Equinor og Telenor sikre aksjer. Grunnen til at disse aksjene anses som relativt trygge er at selskapene har hatt en jevn kurve de siste fem årene. Disse passer også perfekt dersom målet ditt er langsiktig sparing.

Les også:  ANNONSE: Akustikkpaneler en ny trend innen hjemmedesign

Det finnes også utenlandske selskaper i samme kategori som nevnt ovenfor, for eksempel Apple og Amazon vil anses som trygge aksjer.

Ting å huske på

Som vi nevnte tidligere i artikkelen er det veldig viktig å huske på at det følger en viss risiko med kjøp av aksjer og fond. I teorien kan man miste pengene man har brukt, selv om det er svært sjelden at det faktisk skjer. Spesielt om man benytter seg av selskaper og tredjeparter med erfarne forvaltere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.